İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan Kartal'daki binayla ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Vali Yerlikaya çöken binada Havva isimli bir kıza ulaşıldığını söyledi.

Vali Yerlikaya'nın açıklaması şöyle:

Çevredeki komşu 7 bina boşaltıldı. Bunlardan birinin durumu farklı. Hemen enkazın, yıkılan binanın yanındaki 10 katlı Yunus Apartmanı. Bunun durumu risk arz ediyor...Çevre Bakanlığımızın teknik heyeti lazer yöntemiyle bu binanın durumu anbean kontrol altında tutuluyorlar. Neden? Çünkü arama kurtarma faaliyetini yürüten arkadaşlarımızın güvenliği, etrafımızda yaşayan insanların güvenliği adına bunu yapmak zorundayız. 

ARAMA KURTARMA FAAİLİYETLERİNE 3 KEZ ARA VERDİK: Üç kere kısa süreli de olsa bu durumu netleştirmek için de arama kurtarma faaliyetlerine kısa süreli ara verdik. Ama hemen bunu netleştirip risk tahlilini yapar yapmaz tekrar çalışmalara başlandı. 

EKİPLER HAVVA KIZIMIZLA KONUŞTULAR: Şimdi size sevindirici bir haber vereyim. Az süre önce Havva isimli bir kızımızla AFAD kurtarma ekiplerimiz konuştular. Şu anda konuşuyorlar. İnşallah sizlerin duasıyla, onların gayretleriyle; bu kızımız da dünkü Mahmut Tayyip gibi ona da kavuşacağız. 

CUMHURBAŞKANIMIZ TAKİPTE: AFAD Başkanımız Mehmet bey, AFAD başkanlığımızın koordinesinde, bütün arama kurtarma ekipleri büyük bir azim içerisinde gayret gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, devamlı suretle hem bizde desteklerini bizler üzerinden endişe etmiyor.  Herkesin duası burada. Tüm ülkemize güzle haberler vermek için arama kurtarma çalışmalarımıza devam ediyoruz.

ÖLÜ VE YARALILARIN KİMLİKLERİ : İstanbul Valiliği, enkazdan çıkarılan 3 ölü ve 12 yaralının kimliğini kamuoyu ile paylaştı. Ölenlerin isimleri şöyle:

1-Ayşe Alemdar (45 yaşında)
2-Yıldız Gündüzoğlu (33 yaşında)
3-Kimlik tespit çalışmaları sürüyor

7 YARALININ DURUMU AĞIR: İstanbul Valiliği, enkazdan çıkarılan yaralıların toplamda 12 kişi olduğunu ve bunların 7'sinin durumunun ağır olduğunu belirtti. Yaralıların tedavileri sürüyor.

Kimliğini tespit edilen yaralıların isimleri şöyle:

1-Hilal Tuana Alemdar (13 yaşında, genel durumu iyi, Bezmialem Dragos Hastanesi)
2-Halil İbrahim Alemdar (23 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
3-Adem Alemdar (47 yaşında, ameliyat oldu, yoğun bakımda, Kartal EAH)
4-Safiye Alemdar (44 yaşında, ameliyatta, Kartal EAH)
5-Adile Oral (77 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
6-Nazan Tekgöz (37 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
7-Güler Yılmaz (56 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
8- Bahriye Aktar (75 yaşında, yoğun bakımda, Kartal EAH)
9-Tayyip Mahmut Alemdar (9 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
10-Ali Alemdar (75 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
11- Hüsniye Yaman (59 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
12- Leyla Yaman (63 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)