Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, gece saatlerinde Türkiye’de ilk koronavirüsü olan erkek bir şahsın olduğunu Ankara’da gerçekleştirdiği basın toplantısı ile duyurmuştu. Bunun üzerine sabah saatlerinde işe gitmek isteyen İstanbullu vatandaşlar, önlemlerini alarak evden dışarı çıktıklarını ifade ettiler. Vatandaşların maske takıp el dezenfektanı kullandığı görüldü.

90 gün önce Çin’in Wuhan Kentinde ortaya çıkan ve küresel bir şekilde dünyaya yayılan "Koronavirüsü" salgını Türkiye’de de kendini gösterdi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettiin Koca, gece saatlerinde Türkiye’ye Avrupa üzerinden gelen erkek bir şahsın, tahlil sonuçlarının pozitif çıktığını basın açıklaması ile duyurmuştu.

Bunun üzerine İstanbullu vatandaşlar sabah saatlerinde işlerine gitmek için evlerinden çıktıları esnada maske takarak toplu taşıma araçlarını kullandıkları görüldü. Vatandaşlar virüse karşı hazırlıklı olduklarını da ifade ettiler.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA ÖNLEM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 09.00 - 17.00 saatleri arasında Kadıköy, Eminönü, Beşiktaş, Sultanbeyli, Mecidiyeköy peronlarında İETT, ÖHO otobüslerine seferler arasında dezenfektasyon uygulaması yaptı. Hijyen çalışmasında İBB Sağlık Daire Başkanlığı'ndan onaylı ve hastanelerin yoğun bakımında kullanılan bir ürün olan Crystalin kullanıldı. Çalışmaların koronavirüs ve benzeri salgın hastalıklara karşı toplu taşıma araçlarındaki riski azaltmayı yönelik olduğu belirtildi.

Dezenfekte çalışma yapılan otobüsün sürücüsü Ahmet Oğuz, "Çok iyi oldu. Yolcular otobüse biniyor, her tarafı tutuyor elliyor. Virüse karşı iyi bir önlem oldu" diye konuştu. Taner Bal, "Bunun önleminin alınması gayet iyi. Önlemi baştan almak gerekli. Koronavirüs ülkemizde bekleniyordu. 1 ay öncesinden önlemler alınmıştı. Ekipler bütün peronlarda dezenfekte çalışması yapıyor. Çalışmaların sadece peronlarda değil, ortak kullanılan okul, cami her yerde yapılmalı" diye konuştu.

(İHA)