Ülkemizde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve beklenen hem yağışların hem de kar yağışın da gelmemesi çiftçileri şimdiden endişelendirmeye başladı.

Türkiye'nin en kalabalık, ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel açıdan önde gelen şehirler arasında bulunan İstanbul'daki vatandaşlar, ''İstanbul'a ilk kar ne zaman düşecek, İstanbul'da havalar soğuyacak mı, İstanbul'da kar yağışı tarihi belli mi?'' sorusu son zamanların en çok araştırılan ve sorgulanan listesine girerek gündemdeki yerini koruyor.

İstanbul’da yılın ilk kar yağışının ne zaman gerçekleşeceği merak konusu haline geldi. Meteoroloji yetkilileri ise vatandaşları her gün bilgilendirerek kar yağışının ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin tarih bilgisi verdi.

Vatandaşlar tarafından, "İstanbul'a ilk kar ne zaman düşecek, İstanbul'da yağmur ne zaman başlayacak?, İstanbul kar yağışı tarihi belli mi?'' şeklinde araştırmalar yoğun olarak Google gibi arama motorlarında sorgulamalara başlanıldı.

Peki, havaların soğumasıyla birlikte son günlerde kuraklık hissi yaşayan İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar ve yağmur yağışının başlayacağı o tarihe dikkat çekti. İşte, konuya ilişkin bütün detaylar...

İSTANBUL'A YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji tarafından yapılan bilgilendirmede; İstanbul’da yaşanan su sorunlarının gelecek hafta ile birlikte çözülmeye başlayacağı ve beklenen yağışların günler süreceği açıklanırken hafta sonundan itibaren soğuk havanın ve yağmurun başlayacağı belirtildi.

İSTANBUL'A YILIN İLK KARI DÜŞEBİLİR
Bu doğrultuda vatandaşların merak ettiği konu ise Meteoroloji tarafından yayınlanan harita ile belli oldu. 15 Ocak Cuma günü İstanbul’da karla karışık yağmur beklenildiği görülüyor.