BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, MİT Yerleşkesi, Okluk Yazlık Sarayı ve birçok şehir hastanesini yapan Rönesans Holding bir ihale daha aldı.

Erman Ilıcak'ın sahibi olduğu holding, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 127 milyon TL’lik yol ve köprülü kavşak yapımı ihalesini aldı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Karayolları Genel Müdürlüğü, 12 Mart tarihinde “Ankara-Bala (750-07) Ayr.-İncek Bağlantı Yolu (06-61) Köprülü Kavşağı Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi.

İhale 27 milyon 737 bin TL’ye SHN İnşaat ve Rönesans İnşaat İş Ortaklığı’na verildi.

21/B MADDESİNDEN YAPILDI
İhale, Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı.

5 ŞEHİR HASTANESİ İŞLETİYOR
Şirket aynı zamanda da milyarlarca lira kira ödenen tartışmalı şehir hastanelerinin ihaleleri ile birçok kamu kurumunun inşaat ihalelerini de aldı. 11 şehir hastanesinden, Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ve İstanbul Başakşehir’de bulunan toplam beş şehir hastanesini Rönesans Holding işletiyor.

PANDEMİ HASTANESİ İNŞAATINDA ADINDAN SÖZ ETTİRMİŞTİ
Geçen yıl meydana gelen İzmir ve Elazığ depremlerinin ardından milyonlarca liralık deprem konutu ihalelerini de alan Holding adından son olarak, İstanbul Atatürk Havalimanı pistleri üzerine inşa edilen pandemi hastanesiyle söz ettirdi.

ILICAK SERVETİNİ İKİYE KATLADI
Rönesans Holding’in sahibi Erman Ilıcak, 2016-2018 yıllarında servetini ikiye katladı. 2016 yılında 2 milyar dolar olan serveti 2018 yılında 4 milyar dolara çıkan Ilıcak, Forbes dergisinin Türkiye’nin en zenginleri araştırmasında Murat Ülker’den sonra ikinci sıraya oturdu.