İdlib'den gelen son dakika haberi Türkiye'nin yüreğini yaktı. İdlib'de düzenlenen hava saldırısında bölgedeki TSK unsurları hedef alındı. Hatay Valiliği, İdlib'deki saldırıda şehit sayısının 33'e yükseldiğini, yaralı askerlerimizin ise tedavilerinin sürdüğünü açıkladı. Vali Doğan, yaralı askerlerimizin hayati tehlikelerinin olmadığını açıkladı.

İlk açıklama Hatay Valisi Rahmi Doğan'dan geldi. Doğan, "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 9 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur" dedi. 

Saldırıda bazı askerlerin de ağır yaralandığını söyleyen Doğan, "Yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye'ye aldık. Hatay'daki devlet hastanelerinde tedavileri devam ediyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Milletimizin başı sağolsun" diye konuştu.

ŞEHİT SAYISI 22'YE YÜKSELDİ

Bu açıklamadan dakikalar sonra bir kez daha kameralar karşısına geçen Vali Doğan şehit sayısının 22'ye yükseldiğini duyurdu.

33 ASKER ŞEHİT 32 ASKER YARALI

Hatay Valisi Rahmi Doğan, saat 02.00'da tekrar kameraların karşısına geçerek Reyhanlı'da tedavisi süren 7 askerin daha kurtarılamadığını ve şehit sayısının 29'a yükseldiğini ve 36 yaralı askerlerimizin ise tedavilerinin sürdüğünü söyledi. Saat 03.45'de yapılan son açıklamayla da şehit sayımızın 33'e ulaştığı öğrenildi. Öte yandan yaralı askerlerimizin hayati tehlikelerinin olmadığı açıklandı.

''KAN İHTİYACI YOK''

Hastanelerdeki yaralılar için herhangi bir kan ihtiyacı olmadığını kaydeden Doğan şöyle devam etti:

"Tüm tedbirler alınmış, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Hemşehrilerimden müsterih olmalarını, hastanelerin etrafında herhangi yığılma olmamasını buradan istirham ediyorum."