Alınan bilgiye göre, Akşam saatlerinde Fevzipaşa Caddesinde Mesut Yıldırıma ait kuyumcu dükkanında meydana gelen olayda, şüpheli Nedim D., tanınmamak için kara çarşaf giyip, kuyumcu dükkanına girerek silahlı soyguna kalkıştı. Kuyumcunun güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde bir anda içeri giren soygun şüphelisi, dükkan sahibini oyalarken belinde bulunan silahı çıkarmaya çalışıyor. Ancak, çarşaf nedeniyle bir türlü silaha ulaşamayan soyguncu bir anda tezgahın arkasında bulunan kuyumcunun üzerine yürüyerek silahını kafasına dayıyor.

KUYUMCU HIZLI BİR ŞEKİLDE SOYGUNCUYU YERE SAVURDU
Görüntülerde kuyumcu Mesut Yıldırım bir anlık refleksi ile soyguncuyu savuşturuyor ve vurduğu darbe ile geri geri yere yuvarlanmasına yol açıyor. Yerdeki soyguncunun üzerine çıkan kuyumcu daha sonra darbelerine devam ediyor. Dakikalar süren boğuşma dükkanın diğer köşesinde devam ederken, kuyumcu ve çarşaflı soyguncu koltukların üzerinde birbirleriyle mücadele etmeye devam ediyor.

BOĞUŞTULAR
Bu sırada yan tarafta bulunan bir esnaf gürültülerin üzerine dükkana girince olayın şoku ile ne yapacağına önce karar veremiyor. Boğuşma sırasında bir fırsatını bulan soyguncu, dükkandan dışarı çıkıyor. Ancak peşini bırakmayan kuyumcu Mesut Yıldırım, yardıma koşan diğer esnaf ve vatandaşlarla birlikte dükkanın önünde yakaladığı soyguncuyu etkisiz hale getiriyor. Bölgede devriye gezen polisin kısa sürede olay yerine gelmesi ile birlikte soyguncu gözaltına alındı. Ardından çok sayıda polis olay yerine gelerek inceleme başlattı.

VALİLİK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Erzincan'da meydana gelen olayla ilgili Valilik açıklama yaptı. Şüpheli Nedim D., hakkında silahlı yağma, kasten yaralama suçlarından tahkikat başlatıldığını belirten Valilik açıklamasında, "Olay sonrası Nedim D. isimli şüpheli şahsın yanında getirdiği çanta içerisinde yapılan aramada; 2 adet plastik kelepçe, 1 adet içeriği bilinmeyen sıvı sprey, 1 adet tamir bandı, 2 adet market poşeti ile soygunda kullandığı 1 adet tabanca ile 1 adet sopa da ele geçirilmiştir.

Olayın ardından gözaltına alınan Nedim D. isimli şüpheli şahıs hakkında, Silahlı Yağma, Kasten Yaralama, 6136 SKM ve Mala Zarar Verme suçlarından tahkikat başlatılmıştır denildi.