2018 yılında Onikişubat Belediye Başkanlığı için İlçe Başkanlığından istifa eden Fırat Görgel,  aday gösterilmeyince sessizliğe bürünmüştü. Partisinde görev aldığı her kademede çok sevilen bir isim olan Görgel, il başkanlığı için ismi 3 ay önceye kadar geçince hareketli günler geçirmeye başladı. İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’nin aday olmayacağını açıklamasının ardından Görgel’in ismi daha da ön plana çıkmaya başlamıştı. Genel Merkezde mülakata alınan Görgel’in İl Başkanı olacağı ise tüm kesimlerce olumlu karşılandı.

DESTEKLER GELMEYE BAŞLADI

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Adayı Fırat Görgel’e ilk destek kendi cenahından geldi. Genel Merkeze birlikte çağrıldığı Mücahit Kara ve Ender Umut Papuçcu sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak Görgel’i desteklediler. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, belediye başkanları, geçmiş dönem siyasetçiler, iş adamları, bürokratlarda Görgel’in aday olmasını kendi sosyal medya hesaplarından kutladılar. Öte yandan Görgel’in aday gösterilmesinin ardından Facebook ve Twitter’de paylaşım yağmuruna tutuldu. Kısa süreli Twitter’de Türkiye gündemine Görgel’in adaylığı paylaşımları düşerken, kentte olumlu  hava esti.

İLK DESTEK İYİ PARTİDEN GELDİ

Muhalefetten ilk desteği ise İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Doğan Murat Kılıç, sabaha karşı bir paylaşım yaptı. Kılıç paylaşımında: “Bizim tek bir amacımız var oda memleket meselesi, her kim ki memleket sevdası için bir şey yapacak ise hangi partiden olduğuna bakılmaksızın adamlığına bu memleket için yaptığı yapacağı güzel işlere bakarız. Haramı helali bilmesine toplumdaki karşılığına bakarız. İYİ Parti olarak her kim olduğundan çok sadece memleket sevdası olup olmadığına bakarız. Makamlar mevkiler gelir geçer baki olan bıraktığın izdir. Bu memlekete iz bırakan adam bıraktığın izin karşılığını geçte olsa aldın Hayırlı olsun yüreği güzel adam değerli abim Fırat Görgel. Bu memleket için yapacağın her hizmet için İYİ Parti Onikişubat ilçe Başkanı olarak attığın imzanın arkasındayım. Bizimkisi memleket meselesi.. İYİ Parti Onikişubat ilçe Başkanı Av.Doğan Murat Kılıç--Fırat Görgel” şeklinde yorum yaptı.