Tiyatro ve sinema sanatçısı Ferhan Şensoy hakkında açıklanan son dakika bilgisi sevenlerini üzdü. Gelen açıklamanın ardından Ferhan Şensoy kimdir? Ferhan Şensoy neden, ne zaman vefat etti? sorularının yanıtları merak edildi. Ferhan Şensoy kaç yaşındaydı? Ferhan Şensoy filmleri, dizileri, oyunları... İşte, Ferhan Şensoy'un hayatı ve biyografisi! Ferhan Şensoy neden, ne zaman öldü? Ferhan Şensoy hasta mıydı?

Ortaoyuncular paylaşımlarında "Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy’u, dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağolsun…" dedi.

İstanbul Tıp Fakültesi 70 yaşındaki oyuncunun ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat ettiğini açıkladı.

HASTANEDEN AÇIKLAMA
İstanbul Tıp Fakültesi'nden yapılan açıklamada, "Uzun süredir kalp-damar hastalıkları ve metabolik hastalıklarla ilgili farklı hastanelerde tedavi gören, ülkemizde yetişen en önemli tiyatroculardan olan, meddahlık geleneğinin simgesi kavuğu 30 yıla yakın süre taşıma onuruna sahip Ferhan Şensoy dün gece sabaha karşı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etmiştir. Tüm sanatseverlere ve ailesine baş sağlığı ve sabır dileriz." denildi.

Ünlü tiyatrocu anjiyoya bağlı olarak gelişen komplikasyon nedeniyle bir süre önce tedavi altına alınmıştı. Usta oyuncu kısa süre önce yakın arkadaşı Rasim Öztekin'in kaybıyla yıkılmıştı.

FERHAN ŞENSOY'UN ESKİ EŞİ DERYA BAYKAL: ÇOK ÜZGÜNÜZ
Ferhan Şensoy'un ölüm haberinin ardından Derya Baykal bir paylaşım yaparak "Ustamı, kızlarımın babasını kaybettik çok üzgünüz…" dedi.

FERHAN ŞENSOY KİMDİR?
Ferhan Şensoy, 26 Şubat 1951, Çarşamba, Samsun'da doğdu. Şensoy; Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu; roman, deneme, günlük, televizyon dizisi ve film senaryoları yazarı, şair ve Ortaoyuncular Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu olarak karşımıza çıkıyor.

Tek kişilik oyunu Ferhangi Şeyler, 1987 yılından beri aralıksız devam eden en tanınmış oyun olarak biliniyor. Birçok kesim tarafından Ferhangi Şeyler'in stand-up komedilerinin ilham kaynağı olduğu düşünülse de, kendisi bunu "Ferhangi Şeyler'den etkilenmiş olabilirler ama Ferhangi Şeyler bir stand up değildir" diyerek açıklamıştı. Kel Hasan Efendi'den günümüze gelen Ortaoyuncuları Kavuğu'nu Münir Özkul'dan devralmış ve Rasim Öztekin'e devretmişti.