İYİ Parti lideri Meral Akşener ‘Memleket gezileri’ kapsamında Van ziyareti gerçekleştirdi. Akşener burada ilçeleri ziyaret ederek esnafların sorunlarını dinledi.

Akşener’in Van ziyaretine ilişkin İYİ Parti’nin sosyal medya hesabından da videolu bir paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, “İktidarın diriliş, şahlanış, yükseliş masallarına artık kimse inanmıyor. Verilen ama tutulmayan sözler birikiyor, Kendi lükslerinden başka bir şeyi düşünmeyenlerin maskesi düşüyor, Seçim zamanı milletin adamı, seçimden sonra milletin efendisi kesilenler için son yaklaşıyor...” ifadelerine yer verildi.

Video paylaşımında, Akşener Çaldıran ilçesi market esnafları ile sohbet etti. Esnaflar, İYİ Parti lideri Akşener’e ekonomi eğitim ve mülteci sorunuyla ilgili sıkıntılarını anlattılar.

İşte Akşener ile esnaf arasındaki o diyalog:

“Sayın Genel Başkanım Çaldıran çok mağdur. Bir Çubuklu sınır kapımız var. Yıllardır siyasetçiler burada geliyorlar. Seçim araçlarının üzerinde vaat veriyor; ‘Yapacağız, edeceğiz.” diyorlar. Kimse yapmıyor. Birde söz verdiler. Yapmadılar. Çubuklu Barajımız var. Onu yapacaktılar. Söz verdiler. Onu da yıllardır söylüyorlar, yapmadılar. Abdalağa Göleti var. Şu anda Çaldıran’da en mağduriyet çiftçiliktir. İnanın sayın Genel Başkanım. İnanın Allah’a, merkez muhtarıyım, şu anda halk çok mağdur. Defalarca dilekçe verdiğimiz yer kalmadı. Neredeyse yani artık efendim ne diyorlar? Pankartlar da açtık. Yine bir şey olmadı. Şu anda binlerce çiftçimiz mağdur. Bu sene kuraklık vardı. Ama bizde her yıl kuraklık var. Siz adaletli bir Genel Başkansınız. Size inanıyoruz. İnşallah siz yaparsınız.”

“Eğitim. Ondan sonra şu an bizim en büyük şeyimiz, en büyük sorunumuz mülteci. Afganlar dolu, İnanın dolu yeter. Afgan geliyor, Suriyeli geliyor. Bir gün gelecek, bir zaman gelecek. İnanın, bizi de zapt edecekler”