İdlib'de Esed rejiminin gerçekleştirdiği saldırıların ardından Türkiye, Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere engel olmama kararı aldı. Türkiye'nin kararını duyan on binlerce mülteci, sınır bölgelerimize akın etti ve Yunanistan'a geçmek istedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 150 bine yakın mültecinin Edirne üzerinden Yunanistan'a geçiş yaptığını aktardı. Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı, Erdoğan'ın talimatı ile mültecilerin Ege Denizi'ni kullanılmasının yasaklandığını duyurdu.

Esed rejimi, Suriye'de Türk gözlem noktalarının yakınlarında bulunan TSK konvoyuna saldırılar düzenledi. Hain saldırılarda 34 askerimiz şehit düşerken Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında güvenlik konseyi toplandı.

TÜRKİYE'NİN MÜLTECİ KARARI
Beştepe'de gerçekleşen konsey toplantısında bir dizi kararlar alındı. Rejime anında karşılık verilmesi kararının yanı sıra Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere engel olunmaması kararı da alındı. Türkiye'nin bu kararı sonrası mülteciler sınır bölgelerine akın etti. Yunan güvenlik güçleri ise gaz bombası, jiletli tel ve gerçek mermi ile geçişleri engellemeye çalıştı. Yunanistan, mültecilerin can güvenliğini hiçe sayarken Türkiye'den ise mültecilerin canını önemseyen bir hamle geldi.

Denizden geçişlere izin verilmeyince düzensiz göçmenler sahilleri boşalttı

EGE DENİZİ'NDEN GEÇİŞLERE MÜSAADE YOK
Sahil Güvenlik Komutanlığı, kaçak göçmenlerin deniz geçişlerinin tehlikeli olması nedeniyle Ege Denizi'nden geçişlere izin verilmediğini açıkladı.

"ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA GEÇİŞLERE İZİN VERİLMİYOR"
Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun takibiyle, kaçak göçmenlerin deniz geçişlerinin tehlikeli olması nedeniyle Ege Denizi'nden geçişlerine izin verilmiyor."

Kaynak: İHA