Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Hastanemiz 838 yataklı olarak planlanmıştı, temel atma töreni sırasında yatak sayısını 1250'ye çıkardık. Kalan etabı da yıl sonunda tamamlayacağız.

Hastanemiz sadece geçen ay 100 bine yakın kişiye hizmet verdi.

'Kuşatmayı yaracak adımları hayata geçirdik'

Bugün dünyayı meşgul eden kriz alanlarının neredeyse tamamı ülkemizin etrafında yer alıyor.

Suriye'den Akdeniz ve Kafkaslar'a uzanan kriz noktalarını birleştirdiğinizde çıkan tablo Türkiye'nin kuşatma altına alınmaya çalışıldığıdır. Ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birliğini, devletimizin gücünü korurken diğer yandan bu kuşatmayı yaracak adımları hayata geçirdik.

'Terörle mücadelede en iyi dönemi yaşıyoruz'

Bugüne kadar ne dediysek yaptık. Uluslararsı toplumların tüm aktörleri bölgesel sorunlarda Türkiye'yi içine katmak zorunda kalmıştır. Elbette bunun bedeli olmalıydı. Kimi zaman terör, kimi zaman uluslararası baskılarla bizi yolumuzdan döndürmeye çalıştılar. Hep söylediğim gibi başaramadılar, başaramazlar. Bugün Türkiye terörle mücadelede tarihinin en iyi dönemini yaşıyor. 

Suriye'de bizi tehdit etme hesabı yapanlar, başarı şansı kalmadığını görmeli. Ülkemize tehdit oluşturan her yer bizim için harekat alanıdır.

Doğu Akdeniz gerilimi

Libya ile anlaşma sayesinde Doğu Akdeniz'in önemli bölümünü meşru faaliyet alanımız haline dönüştürdük. Doğu Akdeniz'de ülkemize kurusıkı tehditler, içi boş şantajlarla geri adım attıramayanlar diyalog çağrılarımıza kulak vermek zorunda kaldı.

Azerbaycan-Ermenistan çatışması

Doğu Akdeniz'deki sular durulmamışken bu defa Kafkasya'da kritik gelişmeler yaşanmaya başladı.

Ermenistan aşağılık katliamlarla işgal ettiği Karabağ sorunu henüz çözülmemişken Azerbaycan'a bir kere daha saldırdı. Ermenistan hiç beklemediği bir neticeyle karşılaştı. Azerbaycan ordusu pek çok yeri işgalden kurtardı. Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecek.

Türkiye olarak tüm kalbimizle dost, kardeş Azerbaycan'ın yanındayız, yanında olacağız.