Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Kardeşlerim son zamanlarda bir şeyler oluyor. ABD, 81 milyonluk Türkiye'yi bir papaza değişiyorsa kusura bakmasın. Biz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Biz stratejik ortağız. Bu şekilde davranması bizi üzmüştür. Türkiye'ye tehdit sökmez. Biz hukuk devletiyiz. Onlar doları varsa bizim de Allah'ımız var. 

Öyle tehditle bizi bir yere çekmeye kalkanlar, kusur bakmasın. Biz hukuk devletiyiz, hukukun dışına asla çıkamayız.
Bize İHA vermiyorlardı, şimdi biz yapıyoruz. Yeni bir Türkiye kuruyoruz, bu bize nasip oldu. Artık üreten bir Türkiye var. Daha çok üreteceğiz, daha çok kazanacağız. Hiç endişe etmeyin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan halka hitabının ardından katıldığı AK Parti Rize İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşma yaptı.
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Ordu'ya gidip felaket bölgesini ziyaret ettik. Devletimiz bölgedeki zararları karşılayacaktır.

- Meselenin dolar, euro, altın olmadığını çok iyi biliyoruz. Bunlar ülkemize karşlı açılan ekonomik savaşın silahlarıdır. Sanıyorlar ki döviz kurunu zıplatınca Türkiye yıkılacak... Biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Aynı şekilde devam edeceğiz.

- Kılıçdaroğlu, döviz baronlarının yanında olduğun sürece kaybedeceksin!

- 15 Temmuz'da ülkemizi tam manasıyla esir almaya çalıştılar, bugün de ekonomi ile aynısını yapmaya çalışıyorlar

- Bu ülkenin ahını alan herkes eninde sonunda belasını bulmuştur. Yeter ki saflarımızda delik açtırmayalım.

- Suriye'de terör koridoruna ses çıkarmasaydık, bugün yaşadığımız sıkıntıları yaşamıyor olurduk.

-Bu ülkenin ve milletin en büyük düşmanları, 'Ekonomi kötüye gidiyor, biraz daha sarsılırsak Erdoğan'dan kurtuluruz' diyen kifayetsizlerdir." 

-Kendisine daha büyük, daha iddialı hedefler belirlemiş,  bunun altyapısını kurmak için kolları sıvamış bir Türkiye'yi biz inşa ettik.  Ortada ne çöken ne yıkılan ne batan ne krize giren bir ülke, bir ekonomi  var.

- 15 Temmuz'dan bir gün önce 2,8 lira civarında olan dolar  kurunun, dün itibarıyla 6 lirayı aşması, bunun nasıl bir gerekçesi olabilir?" 

-Türkiye gibi bir ülkeyi küçük hesaplar uğruna karşılarına  alanlar, bunun bedelini hem bölgemizde hem de kendi siyasetlerinde  ödeyeceklerdir

-Tüm dünyaya ekonomik savaş ilan eden, yaptırım tehditleriyle  ülkeleri haraca bağlayan bu düzeni asla kabul etmiyoruz.

"Burası çatladı kapı ülkesi mi burası Türkiye" 

- Diyorlar ki; yarın 18'e kadar bize göndereceksiniz. Burası çatladı kapı ülkesi mi burası Türkiye...

- Suriye'deki terör koridoruna ses çıkarmasak bugün bu sıkıntıları yaşamıyor olacaktık. Bu oyun önümüze geldiğinde biz asla boyun eğemeyiz dedik. Tehdit ediyor ya, yarın 18.00'e kadar göndereceksiniz diyor. Biz çatladıkapı ülkesi değiliz ya.

- Biz besleme değil, ayakları üzerinde güçlü şekilde duran 81 milyonluk Türkiye'yiz. Diplomatik alanda sergilenen ikiyüzlülükleri de muhataplarımız yüzüne vurduk.

- Tüm büyük yatırımlarımız hedeflerimizi hayata geçirmiş bir ülkeyiz. Ortada krize giren, batan bir ülke yok.

- İçimizdeki birileri hala gözünü kapatıp işi başka yere çekmeye çalışıyorsa, onlarla artık bir işimiz yok. Milletimiz oyunu görmüş, ülkesine sahip çıkmışyır. Türkiye kur ve faiz sarmalından da en kısa sürede çıkacaktır.

- Bir süredir süren kur oyunu dün zirveye çıkmış, milletimiz duruşunu göstermiştir. Ülkemiz bu oyunun sarmalından en kısa sürede çıkacaktır. Bu oyundan çıkışın yolu üretimdir, faizi minimize etmektir.

- Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir sömürü aracıdır. Ne yaparsanız yapın, ekonomideki hedeflerimizi gerçekleştirmekten geri durmayacağız. Terörle mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Irak ve Suriye politikamızdan geri adım atmayacağız. Bayrağımızın dalgalanmasına engel olamayacaksınız.

"Milli para ile ticarete hazırlanıyoruz"

- Devlet olarak alacağımız tedbirler üzerinde ilgili bakanlarımız çalışıyor. Milli para ile ticarete hazırlanıyoruz.