Independent'ta yer alan habere göre, son açıklanan rakamlara göre dünyanın en zengin ismi olan ABD'li girişimci Elon Musk, servetini nasıl harcayabileceğine dair öneri istedi.Tesla CEO'su ve SpaceX'in kurucusunun net değeri perşembe günü New York'ta 188,5 milyar dolar (yaklaşık 1,4 trilyon TL) olarak kaydedildi. Bu miktar Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'tan 1,5 milyar dolar (yaklaşık 11 milyar TL) daha fazla.

Servetindeki hızlı artışla, bunu nasıl kullanacağına dair tavsiye isteyen Musk şunları söyledi:

"Eleştirel geri bildirim ve gerçekten fark yaratabilecek şekilde para bağışlama (bu göründüğünden çok daha zor) tavsiyelerine her zaman tamamen açığım" ifadelerini kullandı.

Musk, Jeff Bezos'u geçtikten sonra bu hedefleri vurgulayan eski bir tweet'ini de paylaştı. Musk, "Amacım, servetimin yaklaşık yarısıyla dünyadaki sorunları çözmeye çalışırken diğer yarısıyla da Dünya'ya bir meteor çarpması ya da kendi kendimizi bitireceğimiz bir 3. Dünya Savaşı çıkması durumunda, tüm canlıların yaşamının devam etmesi için Mars'ta kendi kendine yetebilen bir şehir kurmak." dedi.

Neden para istediğimi soruyor olmalısınız diyen Musk , "Sebebi düşündüğünüz gibi değil. Eğlenmek için çok az zamanım var. Tatil evi ya da yat gibi şeylerim de yok" diye devam etti.

Bazı kullanıcılar Musk'ın düşük gelirli ailelerden gelen çocuklara Chromebook bağışlaması, yeterli finansal kaynağı olmayan devlet okullarına yardım etmesi ya da eğitici eğlence fırsatları yaratması gerektiğini önerdi.