İstanbul Fatih'te Özbekistanlı genç kadının ekip otosu içinde polis memurunun cinsel saldırısına maruz kaldığı iddiası ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame düzenlendi.

TİCARİ TAKSİDEN İNDİRDİ, POLİS EKİP ARACINA ALDI

İddianamede olay şöyle anlatıldı: Özbekistan uyruklu, 27 yaşındaki I. K. isimli kadın olay günü 21.00 sularında ticari taksi ile Yedikule Hayvan Barınağı'nın bulunduğu civardan geçerken bir polis ekibi aracı tarafından içinde bulunduğu taksi durduruldu. Kadın, polis memurları tarafından ticari taksiden indirilerek ekip aracına bindirildi.

DÖRT SAAT DOLAŞTIRILDI

Ekipte bulunan şüpheli polis memurlarına polis merkezinden anons gelmesi üzerine dört saat süresince genç kadın ekip aracıyla gezdirildi. Genç kadını 01.00 sularına kadar dolaştıran polis ekibi, sonra Silivrikapı Buz Pisti yakınlarında aracı durdurdu.

"TECAVÜZ ETTİ, PARAMI ALDI"

İ.K., şüpheli polislerden genç polisin araçtan indiğini, ekip şefiyle araç içerisinde baş başa kaldıktan sonra şüpheli polis şefinin ekip aracını boş bir araziye çektiğini söyledi. İ.K. araç içerisinde kendisine şüpheli polis şefinin cinsel saldırı da bulunulduğunu belirtti. Ayrıca üzerinde bulunan bin 400 lirayı da aldığını kaydetti.

ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE ÇALIŞTI, EVE GÖNDERDİ

Tecavüze uğradığını belirtken İ.K, davacı ve şikâyetçi olmak üzere Fatih İlçe Aksaray Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi Amirliğine gitti. Şikâyetçi, polis merkezinde Y. S. isimli şüpheli polis memuruna olayı anlatıp şikâyetçi olmak istedi. Ancak polis memuru şikâyetini işleme almadı. Başka bir polis memuru ise "Ben olayı gerçekleştiren kişinin komiseriyim, cezasını kendim vereceğim, onu başka yere göreve süreceğim" dedi. Sonra "Onun da çoluğu çocuğu var. O zaten it gibi pişman şu an, ben onun cezasını vereceğim zaten, ne gerekiyorsa yapacağım, sen merak etme! (…) Sen şimdi git duşunu al, güzelce dinlen, bu olayları unut, kafana takma!" diyerek Özbekistanlı kadını evine gönderdi.

GEREKLİ İŞLEMLER YAPILDI

Daha sonra şikâyetçi İ.K.'nin ev arkadaşı G.K. şüpheli polis memurunun akıbetini öğrenmek için polis merkezine gitti ama hiç kimsenin hiçbir şeyden haberdar olmadığını öğrendi. Polis merkezi amiri, yaşanan olayın bilgisini edinince harekete geçti. Özbekistanlı genç kadın, Fatih İlçe Aksaray Polis Amirliği'ne davet edildi ve gerekli işlemler yapıldı.

GENÇ KADIN "ŞİKÂYETÇİYİM" DEDİ

İ.K, kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu belirttiği polisten ve polis merkezinde kendisini eve gönderen polis memurundan da şikâyetçi oldu.

"RIZASI İLE BİRLİKTE OLDUM"

Şüpheli polis memuru ve diğer polislerin ifadelerine de başvuruldu. Tecavüz şüphelisi polis memuru Ş.Ş. tecavüze uğradığını belirten şikâyetçi İ.K.'nin rızası ile cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. Diğer şüpheliler ise suçlamaları kabul etmediklerini belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca şüpheli A.B. hakkında "Suçluyu Kayırma, Kamu Görevilisinin Suçu Bildirmemesi, Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme veya Değiştirme", şüpheli E. S. hakkında "Kamu Görevlisinin Suçu Bildirmemesi, Suçluyu Kayırma", şüpheli İ. K. hakkında "Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma", şüpheli Ş. Ş. hakkında ise "Basit Cinsel Saldırı, Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, İcbar Suretiyle İrtikâp" ve şüpheli Y. S. "Suçluyu Kayırma, Kamu Görevlisinin Suçu Bildirmemesi" suçlarından ceza talep edildi.