Ediren Keşan'da geçen 9 Ocak Çarşamba günü, ormanlık alanda kozalak toplamaya giden bir kişi tarafından gazete kağıdına sarılmış kesik insan kolu bulundu. Polis ekiplerince yapılan parmak izi incelemesinde, omuz hizasından kesildiği belirlenen sol kolun, Didem Uslu (32) isimli kadına ait olduğu tespit edildi. Olayla ilgili Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri soruşturma başlatırken, İstanbul'dan gelen ceset arama köpeğiyle aynı bölgede arama başlatıldı. Kesik kolun bulunduğu ormanlık alanda birer gün arayla kadına ait olduğu değerlendirilen kalça kemiğinin yanı sıra diğer uzuvlar bulundu. 

"VÜCUTTAKİ DÜZGÜN KESİKLER BABAYI İŞARET ETTİ"

Yapılan incelemede, vücut parçaları üzerinde düzgün kesikler olduğu belirlendi. Bu tespit üzerinden yola çıkan polis ekipleri, Didem Uslu'nun dönerci ustası olan ve döner bıçağını rahat kullandığı bilinen babası Hasan Uslu üzerinde yoğunlaştı. Uslu Ailesi'nin oturduğu evde yapılan aramada cinayete dair izler bulundu. Polis ekipleri, bu gelişmenin ardından Didem Uslu'nun babası Hasan, annesi Satı ile İstanbul'da oturduğu belirlenen kız kardeşi Özlem Uslu'yu gözaltına aldı.

BABA SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Baba Hasan Uslu ilk ifadesinde suçunu itiraf ederek kızını evde çıkan tartışma sırasında öldürdüğünü itiraf etti. Şüpheli, kızının cesedini bıçakla parçalara ayırdıktan sonra uzuvları 3-4 gün içerisinde dışarı çıkarıp ormanlık alana attığını söyledi. Soruşturma kapsamında ormanlık alana götürülen baba Uslu, kızına ait parçaların yerlerini tek tek gösterdi.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgunun ardından Didem Uslu'nun kız kardeşi Özlem Uslu serbest bırakılırken, anne Satı ve baba Hasan Uslu ise işlemlerden sonra sağlık kontrolünden geçirilerek Keşan Adliyesi'ne sevk edildi.

CİNAYETİN AYRINTILARI KAN DONDURDU

Kızını bir tartışma sonucu öldürdüğünü ve daha sonra ise kızını bıçakla parçalara ayırdıktan sonra derin dondurucuya koyduğunu itiraf eden baba Hasan Uslu, kızının parçalarını 3-4 gün süreyle gazete kağıdına sarılı olarak evden çıkararak ormanlık alanın çeşitli bölgelerine attığını söylediği, tüm parçaları attıktan sonra da derin dondurucuyu temizleyip, ikinci el eşya alan bir mağazaya sattığını itiraf ettiği öğrenildi. 

"PARÇALARI TEK TEK GÖSTERDİ" 

Emniyetteki ilk ifadesinde suçunu itiraf eden baba Hasan Uslu, soruşturma kapsamında polis ekiplerince ormanlık alana götürülerek kızına ait parçaların yerlerini tek tek gösterdi. Parçaların da bulunmasının ardından gözaltında bulunan Didem Uslu’nun kardeşi Özlem Uslu ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, anne Satı ve baba Hasan Uslu ise emniyette yapılan işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Keşan Adliyesine sevk edildi. 

TAŞINDIKLARI EVLERİNE "KIZIMIZ VETERİNER" DEMİŞLER

Öte yandan Didem Uslu’nun daha önce oturduğu aynı cadde üzerindeki evine taşınmadan önce apartmandaki kişilere annesi Satı Uslu tarafından kızının veteriner olarak çalıştığını söylediği öğrenildi. Oturdukları kiralık daireden ise Didem Uslu’nun evcil köpeği “Şans” yüzünden çıkarıldığı ve aynı cadde üzerindeki başka bir eve taşındığı öğrenildi. Didem Uslu’nun köpeği “Şans” ise Keşan Belediyesi ekiplerince alınarak hayvan barınağına götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, adliyedeki işlemlerin de devam ettiği öğrenildi.