Borsa İstanbul’un dün yapılan genel kurul toplantısında “Huzur Hakkı”na zam yapıldı. Böylece, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’nda bulunan  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun‘a her ay  24 bin TL “huzur hakkı” ödeyecek.

Aralarında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Türkiye Varlık Fonu Başkanvekili Prof. Dr. Erişah Arıcan’ın da bulunduğu yönetim kurulu üyelerinin her birine aylık net 24 bin TL huzur hakkı ödenecek. Huzur hakkı 2020 yılında net 18 bin TL idi.

VERGİSİNİ DE BORSA İSTANBUL ÖDEYECEK
Alınan kararda ayrıca özel araç tahsisi, görevle ilgili konularla yolculuk, seyahat,konaklama, harcırah, temsil ödeneği haklarından yararlanma imkanı, ayrıca bu kişilerin eşleri, çocukları ve bakmakla yükümlü oldukları kimselerin Borsa İstanbul A.Ş personeli ile aynı şartlar dahilinde sağlık yardımlarından yararlandırılması gibi haklar tanınırken, Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin birden fazla işverenden ücret alması dolayısıyla gelir vergisi beyannamesi vermeleri durumunda ilave verginin Borsa İstanbul A.Ş tarafından ödenmesi ve devlet memuru olunması durumunda ise hesaplanan ilave verginin tamamının Borsa İstanbul A.Ş tarafından ödenmesi de aynen kabul edildi.