Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kanaat ve düşünce dünyasının önemli isimleriyle yaptığı toplantılarının üçüncüsünü düzenledi. Adres Yıldız'daki Ertuğrul Tekkesi'ydi. Prof. Dr. Ali Erbaş, Eşi Seher Erbaş'la birlikte kahvaltıda ağırladı misafirlerini.

Toplantıya Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Prof. Dr. Saadettin Ökten, Yazar Alev Alatlı, Prof. Dr. Raşit Küçük, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Kanal 7 Haber Dairesi Başkanı Mehmet Yazıharman, Gazeteci Hilal Kaplan, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Prof. Dr. Mustafa Karataş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Dr. Selim Argun ve Prof. Dr. Ramazan Muslu katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, teşkilat olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Cumhuriyet tarihinde ilk kez İl müftüleriyle İlahiyat fakültesi dekanlarını Ankara'daki istişare toplantısında bir araya getirdiklerini söyledi ve o istişare toplantısında alınan 13 maddelik kararları anlattı.

DİNİ İSTİSMAR EDENLERE İZİN YOK

Dini istismar eden kişi, grup ve oluşumlarla her alanda mücadele ettiklerine dikkat çeken Prof. Erbaş, "Diyanet işleri başkanlığı olarak, insanlarımızın iyi niyet ve temiz duygularını istismar edenlerle mücadeleye ve din konusunda toplumumuzu aldatmaya yönelik bütün söylem ve faaliyetlere karşı milletimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. Dinimizi karanlık emellerine ve menfaatlerine alet edenlere, birlik ve beraberliğimizi hedef alanlara karşı dikkatli olmak en başta gelen sorumluluğumuzdur." dedi. Prof. Erbaş, "Dini İstismar ve Tedhiş Hareketi DEAŞ", "Örgütlü Bir Din İstismarı FETÖ" kitapları hakkında da bilgi verdi.

PEYGAMBERİMİZ VE GENÇLİK

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bu yılı ‘Peygamberimiz ve Gençlik” yılı olarak belirlediklerini söyledi. Bütün Türkiye'yi karış karış dolaşarak ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ konusunu anlatacağız” dedi.

HER DİN GÖREVLİSİ 10 GENCE ULAŞACAK

Prof. Ali Erbaş gençliğe ulaşmak için başlattıkları "her din görevlisi 10 gence ulaşacak" projesini de anlattı. Buna göre yurt genelinde bütün din görevlileri, çevresinde ulaşabildiği 10 gençle ilgilenecek. O gençlerin sorularını cevaplandıracak, her türlü sorunlarını ve dertlerini dinleyecek. Din görevlileri bu vesile ile tanıştıkları gençlerle iletişimi devam ettirecek, onlarla devamlı olarak buluşmanın yollarını arayacak.

CAMİLER MEKTEBE DÖNMELİ

Prof. Dr. Ali Erbaş Türkiye genelinde yaklaşık 90 bin cami olduğunu hatırlattı. Bu camilerin nasıl sadece namaz kılınan mekanlardan çıkarılabileceğinin, camileri nasıl mektebe dönüştürebileceklerinin arayışı içinde olduklarını ifade etti.

BOZDAĞ: MEZHEPÇİLİK FİTNESİNE KARŞI UYANIK OLMALIYIZ

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ da, İslam ülkeleri arasında söylem ve uygulama birlikteliği sağlamak amacıyla Uluslararası İslam Üniversitesi'nin kurulduğunu söyledi. Müslüman dünyasının sorunlarına çözüm bulmak amacıyla çalışmalar yapacak olan Uluslararası İslam Üniversitesi'nin, dini istismar eden örgütlerle de mücadele başlatmayı hedeflediğini belirtti. Türkiye'deki ilahiyat fakülteleri arasında uyum ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Bozdağ, son günlerde büyük bir tehlike haline gelen mezhepçiliğe dikkat çekti. "Mezhepçilik fitnesine karşı uyanık olmalıyız. Mezheplerin İslam dinindeki yerini doğru olarak anlamak ve anlatmak lazım" dedi.

Toplantıya katılan diğer katılımcılar da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın faaliyetlerinde gördükleri eksiklikleri dile getirdi ve tavsiyelerde bulundu.