Usta gazeteci Abdurrahman Dilipak, bugünkü “Norm ne demek?” başlıklı yazısında, “Eğer birileri kural koyuyorsa, bir ölçü tayin ediyorsa ve buna uyma konusunda elinin altındakileri ve eğitiyor, onları bu kurala uymaya zorluyorsa, o kişi İlahlık ve Rablik taslıyor demektir.” dedi.

Abdurrahman Dilipak, “Erdemli olan kanun devleti olmak değil, hukuk devleti olmaktır. Firavun da zaten Hz. Musa’ya “benim yasalarıma uymuyorsun” diyordu! Hitler, Mussolini, Stalin’in de devleti, anayasası ve yasaları vardır. Yasası hukuka uygun olmayan devlet, suç örgütünden başka bir şey değildir.” diye yazdı.

YASAMA, YÜRÜTME, YARGI DA ÇÖZÜM OLMUYOR
“Hukuktan sapmış devlet, toplum hayatını mahveden metastaz yapmış bir kanser gibidir.” diyen Dilipak, “Onun için millet devleti başedemeyeceği bir belaya dönüşmesin diye, yasama, yürütme ve yargı diye bölmüştür ama, o da çözüm olmuyor.” görüşünü savundu.

BİRİLERİNİ İDOL, İLAH VE RAB EDİNMEYELİM
Dilipak, yazısının bir bölümünde şunları kaydetti:
“Sabırlı olalım. Bir yandan da gelin tevbe edelim ve cahillerden olmayalım. Aklımızı kiraya vermeyelim, Birilerini idol, İlah ve Rab edinmeyelim. Zalimler karşısında sessiz kalmayalım. Sonra dilsiz Şeytanlardan oluruz. Şeytansa azapta gerek.”