Afyonkarahisar'da Kuran kursu öğrencileri için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi. Törende Vali, Belediye Başkanı ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı için oluşturulan kırmızı şeritli protokol yolu ise dikkat çekti.

15 Ekim'de Hacı Mehmet Sayın Camii'nde gerçekleştirilen törene Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen katıldı.

FOTOĞRAFLARA YANSIDI

T24'ten Eray Görülü'nün haberine göre; törenden yansıyan fotoğraflara bakıldığında caminin girişinden itibaren kırmızı şerit çekilerek bir protokol yolu oluşturulduğu görüldü. Protokole katılanlar, bu yoldan kuran kursu öğrencisi ve velilerini selamlayarak yürüdü. Öte yandan protokoldekiler için hazırlanan altın sarısına boyanmış varaklı koltuklar da camide dikkat çeken ayrı bir noktaydı.

"155 gencimizin öncelikle kendilerini tebrik ediyorum. Kur'an okumakla kalmasınlar anlamaya çalışsınlar" Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Hepimiz sınavdayız. Sınavı kazanmanın yolu Kur'an-ı Kerim'in ahlakımız olmasıdır. Ne istiyorsa yapmamız, ne diliyorsa yerine getirmemizdir. Allah'ın katında Allah'ın nimet verdiklerine kıymet vermek suretiyle değerli oluyoruz. Allah'ın bu dünyada en çok kıymet verdiği Kitab'ul Kur'an'dır. Kur'an'ın ezberlenmesi çok kıymetlidir. Ezberlediğimiz Kur'an bizler tarafından anlaşılmadığı ve hayatımızda olmadığı sürece biz, Allah katında sorumluluğumuzu yerine getirmiş olamayız. 155 gencimizin öncelikle kendilerini tebrik ediyorum. Kur'an okumakla kalmasınlar anlamaya çalışsınlar. Onlar yürüdüğü zaman, ahlak yürüsün, edep yürüsün, haya yürüsün, güzel bir mümin olarak yürüsünler."