Dünya yaklaşık 2 yıldır koronavirüsün pençesinde... İlk olarak 2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde görülen koronavirüs (Kovid-19) gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor.

Özellikle delta varyantı ile daha bulaşıcı hale gelen virüs can almaya devam ediyor. dünya genelinde 225 milyondan fazla insana buluşan Kovid-19 4.6 milyonun üzerinde cana mal oldu.

Pandemi ile birlikte bilim dünyası neredeyse tüm mesaisini virüsü yenmeye ayırdı. Bu kapsamda virüse karşı elimizdeki en güçlü silah olan pek çok aşı geliştirildi.

O aşılardan belki de en popülerini geliştiren şirket Pfizer. Zira BioNTech ile birlikte geliştirilen aşı mRNA teknolojisi ile dikkatleri üzerine çekmişti.

AŞIDA KORKUNÇ OYUN 
Aşı ile ilgili çok konuşulacak detyalar gelmeye devam ediyor. Gazeteci Joe Miller tarafından BioNTech'in kurucuları Dr Uğur Şahin ve Dr Özlem Türec ile işbirliği içinde yazılan kitap yine gündeme bomba gibi düşen bilgiler sundu.

İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, Brüksel lobicileri, Avrupalı ​​rakipleri lehine Pfizer'e karşı savaş açtı. Lobiciler bu kapsamda AB'nin  Pfizer / BioNTech aşısı sipariş etmesi halinde Avrupa'nın finansal olarak kaybedeceğini savundu.

Başka bir deyişle lobiciler finansal kazanç sağlamak adına aşının geliştirilmesine mani olmaya çalıştı ve milyonlarca kişinin hayatını riske attı.

Aynı kitapta (The Vaccine) yer alan bilgilere göre, BioNTech patronları, aşıyı geliştirirken AB'den destek alamadıklarının altını çizdi ve o dönem için 'kendi başımıza kaldık' dedi.

Kitapta Brüksel’in BioNTech yerine, Fransa merkezli Sanofi ve Almanya merkezli CureVac’ın koronavirüs aşılarını tercih ettiği iddiası da yer aldı. Almanya nihayet geçtiğimiz Eylül ayında BioNTech'e 375 milyon euro hibe sağladı ve BioNTech milyonlarca kişinin hayatını kurtaran aşının geliştirilmesi konusunda derin bir nefes aldı.