Edinilen bilgiye göre, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve özel avukatı yemekten sonra kahve içerken saldırıya uğradı. İddiaya göre, Didim Marina D-Marin'deki Key-f ​​Restaurant & Cafe'de avukatıyla yemek yiyen Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, kahve içtikten sonra restorana yaşlı bir adamın girmesinin hemen ardından 4 kişinin saldırısına uğradı. Ellerinde beyzbol sopasıyla restorana giren dört kişi, birdenbire Belediye Başkanı ve avukatına saldırdı. Saldırıda Başkan Atabey ve avukatının yaralanması üzerine saldırgan, görevlinin müdahalesiyle olay yerinden kaçtı.

Olayın ardından olay yerine güvenlik güçleri sevk edilirken, belediye başkan yardımcısı ve çok sayıda belediye personeli de olay yerine geldi. Belediye Başkanı Atabay ve avukatı sağlık kontrolü için bölgedeki özel bir hastaneye kaldırılarak saldırıyı bildirdi. Başkan Atabay ve avukatının Didim'deki sağlık kontrolünün ardından kendi imkanlarıyla ADÜ Tıp fakültesine kontrol amaçlı gittikleri öğrenildi. İşyerinin güvenlik kameralarını inceleyen emniyet güçleri şüphelilerden birini yakalayarak göz altına alırken, diğer şüphelileri aramaya devam etti.

"TÜM KADROLARLA BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ"

Olayın duyulmasının ardından Didim'e gelen CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır Didim belediyesi önünde açıklamalarda bulundu. Çankır "Talihsiz bir haber aldık ve buraya intikal ettik. Didim Belediye Başkanımız Deniz Atabay'a, mefhum bir saldırı bilgisi aldık. Sağlık durumu genel olarak iyi; Aydın Valiliği, Didim Kaymakamlığı, İl Emniyet ve İlçe emniyet müdürlüğü yetkililerimiz gerekli çalışmaları yapıyorlar. Önümüzdeki saatlerde faillerin yakalanması da tarafımıza iletilecek. CHP olarak tüm kadrolarımızla belediye başkanımızın yanındayız. Bugüne kadar hiçbir illegal işlere pabuç bırakmadık. Bundan sonrada bırakmayacağız." dedi.