Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Türkiye'de futbol liglerinin ve Şampiyonlar Ligi'nin resmi yayıncı kuruluşu olan Bein Group, Şampiyonlar Ligi Türkiye haklarının uzatılması için başvuru yapmayacağı iddia edildi.

GELİR KAYBINDAN ŞİKAYETÇİLER
Türkiye'deki korsan yayıncılık konusunda büyük zarar gördüğünü düşünen Katar devi, salgın koşullarıyla birlikte gelir kaybından şikayet ettiği öğrenildi. Kuruluşun mevcut Şampiyonlar Ligi anlaşması çerçevesinde yıllık 50 milyon dolarlık ödeme yaptığı belirtilirken söz konusu kararın 2024’e kadar sürecek 3 yıllık kontrat ihalesinin hemen öncesinde alındığı vurgulandı.

DAHA SEÇİCİ DAVRANIYOR
BeIN, korona virüs salgını nedeniyle kısıtlayıcı önlemlerin alınmaya başladığı geçen yıldan bu yana futbol medya haklarına ödeyeceği tutarlar konusunda daha seçici davranıyor ve sıkı bir pazarlık yürütüyor. 2021’nin başında şirket, Fransa ve İtalya’daki liglerin televizyon yayın hakları için de teklif vermemeyi tercih etmişti. BeIN, eylül ayında da Almanya’nın Bundesliga maçlarının yayını için sözleşmesini yenilemekten kaçınmıştı.

Yayın kuruluşu Türkiye’nin yurtiçindeki Süper Lig’inin yayın haklarını ise elinde bulundurmaya devam ederken, söz konusu kontratın değerinin ise 390 milyon dolar tutarında olduğunu ifade etti.