Başbakan Yıldırım, Muş'ta düzenlenen mitingte "Türk askeri Kuzey Irak'ın 30 kilometre içinde, Kandil'le ilgili her seçenek masada" ifadelerinde bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım Muş'ta düzenlediği mitingte Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyon için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türk askeri Kuzey Irak'ın 30 kilometre içinde, Kandil'le ilgili her seçenek masada. Bizim derdimiz bölücü terör örgütüyle. Bizim kardeşliğimizi bozmaya çalışıyorlar. HDP'liler geldi sizden oy istedi. Kandil'in esaretinden kendilerini kurtaramadılar. Artık yeter diyoruz. Terör örgütünün ipi dışarıda, ipi başkalarının elinde. Bunların Kürtlerin de Türklerin de PKK; PYD; YPG, FETÖ gibi sorunu var.

Bunlar oyları aldılar, şehirleri güzelleştireceğiz dediler mi? Seçildikten sonra ne yaptılar belediyenin kaynaklarını dağa aktardılar, Kandil'e aktardılar. Sokaklarda çöp dağları, çukur, çamur, susuzluk her türlü perişanlık var. Biz de daha fazla müsaade edemeyiz dedik. Ellerinden aldık, kaynakların dağa gitmesinin önüne geçtik.