İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada kimlik, ehliyet, pasaport almak için başvuranların, başvurduğu günde randevu alabileceği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'nca geçen yıl Nisan ayında başlatılan, “3’ü Bir Yerde” uygulaması kapsamında bugüne kadar 19 milyon 95 bin 662 yeni kimlik, 4 milyon 402  bin 703 sürücü belgesi, 2 milyon 251 bin 214 adet pasaport basıldı.  Nüfüs müdürlüklerinde artırılan kapasite ve personel sayısı randevu alma sürelerini kısalttı. Daha önce yoğunluktan dolayı 61 güne  kadar uzayan  randevu süreleri bir güne düşürüldü.Yeni dönemde  kimlik, ehliyet, pasaport almak için  başvuranlar, başvurduğu günde randevu alabilecek.

İçişleri Bakanlığı, geçen yıl  2 Nisan ‘da  kimlik, sürücü belgesi, pasaport “3’ü Bir  Yerde” uygulamasını hayata geçirmiş, Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yürütülen pasaport ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmişti.Böylece kimlik, sürücü belgesi, pasaport  tek bir yerden il, ilçe nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlanmıştı. 2 Nisan’da başlayan “3’ü Bir Yerde” uygulaması  kapsamında bugüne kadar 19 milyon 95 bin 662 yeni kimlik, 4 milyon 402 bin 703 sürücü belgesi, 2 milyon 251 bin  214  pasaport basıldı. 
 
2016 yılından bu yana basılan yeni çipli kimlik kartı sayısı ise 39 milyon 343 bin 355 oldu.
 
Nüfus müdürlüklerinin kapasitesi  ve  personel sayısı artırıldı
 
Uygulama ilk başladığı günlerde vatandaşların yoğun talepleri,   randevu sürelerinde aksamalara neden oldu. Yoğun talep yüzünden büyük şehirlerde, 61 güne kadar uzayan sürelere randevular verilebildi.
 
İçişleri Bakanlığı randevu sürelerinin uzaması sonucunda oluşan vatandaş memnuniyetsizliğini ortadan kaldırmak için  nüfus müdürlüklerinin kapasitesi  ve  personel sayısını artırdı.
 
Randevu süresi bir güne düşürüldü
 
Nüfüs müdürlüklerinin kapasitesinin artırılmasıyla birlikte 61 güne kadar uzayan randevu sürelerine son verildi. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde dahil olmak üzere randevu süresi bir güne düşürüldü.Böylece yeni dönemde  kimlik, ehliyet, pasaport almak için  başvuranlar, başvurduğu günde  randevu alabilecek.
 
Kimlik, ehliyet, pasaport almak isteyenler randevu tarihini kendileri belirleyebiliyor
Kimlik, ehliyet ve pasaport almak isteyenler yeni sistemde randevu  tarihi ve saatini kendisi belirleyebiliyor. Ayrıca 65 yaş önceliği ile  yaşlı  vatandaşlar sıra beklemeden işlemlerini yapabiliyor.
 
Acil durumlarda randevusuz kota sayısı 4 katına çıkarıldı
 
Acil durumlar sebebiyle randevu almak isteyenlere nüfus müdürlüklerinde verilen randevusuz kota sayısı 4 kat artırıldı.
 
Telefon  ya da internetten randevu alınabiliyor