Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, şunları kaydetti:

"Dünden bugüne Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kadınların toplumsal, ekonomik, siyasi ve kültürel hayata daha fazla katılmaları için verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz. Kadınlar, hayatın nesnesi değil öznesidir! Her zaman 'Güçlü Kadın Güçlü Türkiye' diyeceğiz."

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, karar hakkında yaptığı açıklamada, "Kadına yönelik şiddet her şeyden önce bir insanlık suçudur ve bu suçla mücadele bir insan hakları meselesidir. Aslolan ilkelerdir. Bu doğrultuda şiddetle mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de yarın da sıfır tolerans ilkesi ile kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

JÜLİDE SARIEROĞLU DA  AÇIKLAMA YAPTI
AK Parti Adana Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu da "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadın güçlü olursa kalkınma güçlü olur, kadın güçlü olursa aile güçlü olur; kadın güçlü olursa gelişme güçlü olur; kadın güçlü olursa toplum güçlü olur anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürecek; #GüçlüKadınGüçlüTürkiye demeye devam edeceğiz.  Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesiyle yaklaşılmış,mücadele kararlı şekilde sürdürülmüş, sürdürülecektir. Kadına dair her alanda bütüncül, kapsayıcı politikalar oluşturulmuş, stratejiler-eylem planları hazırlanmış, birincil-ikincil yasal düzenlemeler hayata geçirilmiştir. Cumhurbaşkanımız liderliğinde AK Parti iktidarlarımız döneminde kadın hakları konusuna siyaset üstü anlayışla yaklaşılmış, kadınların hayatın her alanında rol ve statülerinin yükseltilmesi, üretime ve istihdama katılımının artırılması, ailenin güçlendirilmesi için çalışılmıştır." dedi.