Kurum, beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile kentteki bir otelde düzenlenen Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi Tanıtım Toplantısına katıldı.

Bakan Kurum, bu müjdenin Adana'da çok büyük heyecanla karşılandığını belirtti. Ceyhan Petrokimya'nin bitmesi ile hem Çukurova'nın hem de Türkiye'nin petrokimya alanında söz sahibi olacağını belirten Kurum, projenin startını bugün verdiklerini söyledi.

10 bin kişilik istihdam
Tesisin hizmete girmesi ile 10 bin kişinin istihdam edileceğini kaydeden Bakan Kurum, arkasından diğer fabrikalarında kurulacağı müjdesini verdi.

Dışa bağımlılık azalacak
Projenin dışa bağımlılığını azaltıcağını dile getiren Bakan Kurum, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu dev tesis yıllık 450 bin ton üretime kapasitesine sahip olacak. Bu şu demek; yerli üretim yapılacak ve ülkemiz hammadde ihtiyacında dışa bağımlılığını önemli ölçüde azaltmış olacak. İlk tesisle birlikte.

Cari açığa 5 milyar dolarlık destek
Türkiyemizin cari açığının azaltılmasına yıllık yaklaşık 2 milyar dolar, bütününde de 4-5 milyar dolara varan bir katkı sağlanacak. Bu rakam bizim için çok değerli. Dışa bağımlılığımızı azaltacak bu projeyle de görüyoruz ki ekonomimizi her açıdan güçlü kılacak ve yerlileştirme projesi olacak."

Firmalara yerli üretim çağrısı
Firmaların ekonomik dalgalanmalardan etkilenmemesi için yerli üretim yapmalarının önemine değinen Kurum, "Yerli kaynaklarımızı en iyi ve kaliteli şekilde kullanmak, bu kaynakları üretime çevirmek suretiyle cari açıktaki o etkiyi en aza indirmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Artık kendi İHA'larımızı SİHA'larımızı üretiyoruz"
Kurum, Türkiye olarak her alanda bağımsızlık mücadelesi verdiklerinin altını çizerek, dünyada 2008 yılında yaşanan krizi Türkiye'nin başarılı şekilde atlattığını vurguladı.

Milli geliri arttırdıklarını ifade eden Kurum, savunma sanayisinde gelinen noktayı da özetleyerek, "Artık kendi İHA'larımızı SİHA'larımızı üretiyoruz. Biz insansız hava araçlarımızı eğer üretmemiş olsaydık, Afrin'de Fırat Kalkanı Harekatı'nı yapamazdık, başarılı olamazdık." diye konuştu.