İstanbul'da Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın görevinden ayrıldı.

Alınan bilgiye göre, geçici görevlendirme ile Ayasofya-i Kebir Camii'nde imamlık vazifesini yürüten Mehmet Boynukalın, bu görevinden ayrılma talebinde bulundu.

Boynukalın'ın talebi olumlu yanıt buldu.

Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde akademik kariyerine devam edecek.

Mehmet Boynukalın, 24 Temmuz 2020'de yeniden cami statüsü almasının ardından Ayasofya Camii'nde göreve atanmıştı.

Ayasofya Camii Baş İmamı Boynukalın, Bakara Suresi'nden ayetler paylaşmış, "Faizcilerle mücadele etmek İslam'ın emridir" demişti.

Boynukalın, İstanbul Sözleşmesi için de "Kaldırılmış. Hamdolsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye" ifadelerini kullanmıştı.

AK PARTİLİLİ İSİMLER DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Mehmet Boynukalın’ın kadın cinayetlerine ilişkin açıklamalarının ardından başlayan tartışmaya AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de dahil olmuştu.

Boynukalın, “Kadının erkeğe düşman edilmeye çalışıldığını” savunmuştu.

Zengin ise “Bu açıklamalar siyasetin yükünü arttırıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Boynukalın'a tepki göstermişti. Turan, ''Sn. Mehmet Boynukalın Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte! Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim'' demişti.