Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'in Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda banliyö treni ile çarpışması sonucu iki vagonu devrildi. Vagonların çarptığı üst geçit de trenin üstüne çöktü. Kazanın nasıl olduğuyla ilgili farklı kurumlardan farklı açıklamalar geldi.

ÖLÜ SAYISI ARTTI!

Olay yerine giden Ankara Valisi Vasip Şahin ise kazanın korkunç bilançosunu açıkladı: İlk belirlemelere göre 1'i makinist 7 kişi öldü, 46 kişi de yaralandı. Yaralılardan 3'ünün durumu ağır. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Ankara Valiliği'nin açıklaması: Tren kazasına ilişkin valilikten ayrıntılı bir açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi: "Ankara'da sabah saatlerinde Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Trenin, Marşandiz istasyonuna girişi esnasında raylarda bulunan kılavuz tren ile çarpışması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili olarak yürütülen çalışmalarda yapılan son tespitlere göre 1’i makinist 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3’ü ağır olmak üzere 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır"

Ulaştırma Bakanlığı kazanın sebebini açıkladı: Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada hızlı trenin ray kontrolü yapan lokomotifle çarpıştığı bilgisi verildi. Açıklamada şöyle denildi: "Yüksek Hızlı Tren yol kontrolü yapan lokomotife çarptı. Kontrol lokomotifinin o rayda olmaması gerekiyordu. Çarpışma sonrası tren raydan çıkarak üst geçide çarptı. Çarpmanın etkisiyle üst geçit trenin üstüne çöktü"

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazasıyla ilgili soruşturma başlattı.