Korona virüsün en çok etkilediği alanlardan biri de kuşkusuz ki, spor müsabakaları oldu. Türkiye’deki profesyonel ligler start alırken, amatör liglerin ne zaman top başı yapacağı ise açıklanmadı.

Amatör futbolcular da bu durum nedeniyle federasyona tepki göstererek, planlama yapılmasını talep ediyor.

Bölgesel Amatör Ligi ekipleri, 2 aydan bu yana TFF’den açıklama beklediklerini belirterek, “Bal Ligi takımları olarak yaklaşık 300 takım TFF’nin tam 2 aydır açıklama yapmasını bekliyordu ve nihayet bir toplantı gerçekleştirdiler. Toplantı sonucunda kesin olmayan bilgilere göre BAL ligi ve Amatör karşılaşmalar ocak ayında belli olacak. Yani pandemi durumuna göre oynanmayacak” denildi.

BAL takımları, bu duruma tepki göstererek, 5 maddelik bir açıklama metni yayınladı. Takımların yayınladığı metinde şu ifadeler yer aldı:

1-Yaklaşık 6 aydır antrenman yapmayan oyuncu, Bu lig oynanmazsa 1,5 yıl yapacak.1,5 yıl antrenman yapmayan oyuncunun futbol hayatı biter.

2-Tüm ligler de Sağlık Kurulu ile ortak çalışıp oynatıyorsunuz da BAL liginde Ortak neden çalışamıyorsunuz.

3- Bu takımlarda oynayan oyuncular, hocalar, malzemecisi, şöförü, aşçısı vb insanlar geçimlerini nerden sağlayacak.

4-Bu zor şartlarda Amatör futbola gönül vermiş yöneticilerin hevesleri, heyecanları, hedefleri ve ideallerini neden yok ediyorsun.

5-ülke futbolunda Alt Ligler ve Amatör ligler olmadan üst liglere oyuncu nasıl yetiştireceğiz. Bizleri yönetenler Her şeyde olduğu gibi yine magazinin, popülaritenin ve paranın olduğu üst liglere yönelmiş ve oynatılması için seferber olmuş fakat gelirin olmadığı tamamen yöneticilerin emekleri ve çoluk çocuklarının rızıkları uğraş verdikleri ligi oynatmamak, Ligin statüsü gibi insan haklarına aykırı bir durumdur. Bun yanlıştan dönüleceğini düşünüyoruz.