ARSASI, tarlası, yani kısaca gayrimenkulü olanlar tapuda son durumunu kontrol ettirsin. Çünkü bir zamanlar yatırım olsun diye aldığınız ve değerlensin diye üzerinde bu zamana kadar hiçbir tasarrufta bulunmadığınız gayrimenkulünüz sizden habersiz bir şekilde satılmış olabilir. Benzer bir durum İskenderun’da yaşayan Milletvekili Celalettin Güvenç’in Kayınvalidesi L. Özdemir’in başına geldi.

SAVCILIĞA ŞİKÂYETTE BULUNULDU

Alınan bilgilere göre; Dörtyol Özerli Mahallesi 174 ada 2 numaralı 11.769 m2 yüzölçümündeki, Milletvekili Celalettin Güvenç'in kayınvalidesi L.Özdemir’in adına tapu da kayıtlı olan tarla/arsa ’sına moloz döküldüğünü gören Güvenç’in bacanağı M.Yeter’in “ne oluyor kardeşim buraya kimden izin aldınız da moloz döküyorsunuz, bu arsa bizim” demesi üzerine arsayı satın alan işadamı S. Tezcan’ın “Nerden sizin oluyor? Ben burayı 2 milyon TL’ye tapudan satın aldım. Aha da tapusu” demesi ile olay adliyelik oldu.  

SAHTE VEKÂLETNAME İLE SATIŞ

Milletvekili Celalettin Güvenç’in kayınvalidesi L. Özdemir’in vekilleri tarafından dolandırıcılık suçuyla savcılığa suç duyurusunda bulunulması sonucunda 2016 yılında İstanbul da noter tarafından A.Erdem adına düzenlenen sahte vekâletname ile arsalarının satıldığı ortaya çıktı.

A.Erdem isimli kişinin sahte vekâletname ile İskenderun’a gelerek tapuda bir hafta içerisinde iki kişiye tapu devrini yaptığı ve en son olarak İskenderun da tanınan bir işadamı olan S. Tezcan’a bu yeri sattığı ortaya çıkması üzerine L. Özdemir vekilleri tarafından önce Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunup akabinde Dörtyol 3.Asliye Hukuk Mahkemesine “Tapu İptali ve Tescil” davası açtığı görüldü.

ADALET İSTİYORUM HEM DE TARAFSIZ ADALET

Sahte vekâletname düzenleyen A.Erdem ve birkaç kişinin daha tutuklu olarak İskenderun 1.Ağır Ceza Mahkemesindeki davası hala derdest olup sonucu merakla beklenirken, konu ile alakalı haber merkezimize açıklamada bulunan İşadamı Tezcan’ın; “ben tapudan bizzat bu tarla/arsa vasfındaki gayrımülkün parasını vererek satın aldım. Benim hiçbir şekilde kusurum yok. Bir hafta içerisinde bu arsa üzerinde üç defa işlem yapılmasını tapu müdürlüğü nasıl gözünden kaçırır, anlamak mümkün değil, bir hafta içerisinde 3 defa İşlem yapan tapu müdürlüğü ve memurları bu işlemlerden sorumludur. Paramla rezil olmuş konumdayım. Karşımızda Milletvekili ve İçişleri komisyon Başkanı olunca bütün kapılar yüzümüze kapanıyor. Adalet istiyorum hem de tarafsız adalet, benim bu şehirde bir sürü gayrımülküm var. Satın aldığım gayrımülkün 150 metre ilerisinde de başka gayrımülküm var.”  dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA FAZLA BEDEL YAZILI

Celalettin Güvenç’in kayınvalidesi L. Özdemir’in vekilleri tarafından açılan Tapu İptali ve Tescil davasında Hazinenin de davaya dâhil edildiğini belirten İşadamı Tezcan bir iddiada bulundu. “Öncelikle Adalet istiyorum. Tapudan satın almış olduğum arsa, her ne kadar sahte vekâletname ile bir başkasına, ondan yine bir başkasına ve son olarak bana 2 milyon TL bedelle satılıyor. Bu satışlardan tapu müdürlüğünde görevli ve Tapu Müdürü tapu kütük defterinde bir hafta içerisinde bu işlemlerin yapıldığını görmüyor. Nasıl görmüyor? Orası da bir muamma. İddiam odur ki, Mahkeme tarafından belirlenen bilirkişi, keşif tarihi itibariyle bu yerin bedelini 5.300.000 TL olarak ayrıca Dava tarihi itibariyle 4.700.000 TL olarak belirliyor. Bu bilirkişi raporuna itiraz ettiğimiz halde Mahkeme Başkanı bu itirazımızı hiç dikkate almıyor. Burada ki amacın bu yerin bedelinin yüksek gösterilmesi, benim 2 milyon bedelle almamdan dolayı kötü niyetli olduğuma yönelik bir adım olarak görüyorum. Bunun arkasında da bir gücün olduğunu açık açık söylüyorum. Bu güç Celalettin Güvenç'tir. Kaldı ki; 2'si adli bilirkişi 1'i serbest 3 kişiden ayrı ayrı yaptırdığım gayrımülk değer tespit raporlarında; 2.530.000.-TL – 2.590.000 TL. -2.750.000 TL. -  olmak üzere bilirkişi raporu aldırmış bulunmaktayım. Yani Mahkemenin yaptırdığı ve bilirkişinin yüksek bedel olarak verdiği rapordaki amacın Tapu İptal ve Tescil davasını açan L.Özdemir vekillerinin öncelikle şahsımı kötü niyetli olarak lansetmek, bunda başarılı olamayıp davayı kaybettiklerinde ise hazineden bu parayı, yani hazineden tapu müdürlüğünü kusurlu gösterip fazla para tahsil edeceklerine yönelik düşünceleri olduğunu belirtmek istiyorum.”

Hem İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi ve hem de Dörtyol 3. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davaların nasıl sonuçlanacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

ÖZEL HABER : KANAL MARAŞ