AK Partili Belediye Başkanı Ömer Ünal’a soruşturma izni verilerek hakkında açılan ve ''kamuyu zarara uğratmak suçundan 4 Milyon TL zimmet'' çıktığı bir davada bilirkişiye rüşvet vererek davadan beraat ettiği iddiası gündemi sarsmıştı.

RÜŞVET İLE BİLİRKİŞİ SATIN ALINDI İDDİASI

Sürekli yolsuzluk haberleri ile gündeme gelen, yeşil alanları rant karşılığı imara açtığı belirtilen Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın, 2018 yılında görev yapan Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli tarafından soruşturma izni verildiği, iddialarla ilgili açılan bir davadan bilirkişiye rüşvet vererek kendi lehinde raporda düzenlettirdiği ve bu davadan beraat ettiği iddia edildi.

Çaycuma Adliyesinde açılan 2018/345 esas, 2018/679 nolu dosyada kamuyu zarara uğratmak suçundan 4 Milyon TL zimmet çıkan Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın mahkemeden istediği 4. Bilirkişiye Ankara’da 100 Bin lira rüşvet verdikten sonra lehine düzenlettirdiği rapor ile davadan aklandığı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.

ÖNCE RÜŞVET TEHDİTİ SONRA MÜHÜRLEME

Rüşvet iddiası ile ilgili AK Partili Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın aleyhine ifade veren Galip Serkan Güpgüpoğlu Savcılık ifadesinde; ''Özel Kalemi olan Koray isimli kişi tarafından arandığını ve Başkan Ünal'ı verdiğini, başkanlık makamına davet ederek görüşmek istediğini, görüşmeye gittiğini, Çaycuma 2.Asliye Ceza Mahkemesi'n de 2019/763 Esas numaralı bir dava dosyası olduğunu söyleyerek bu dosyadaki bilirkişilere 100 bin TL para verdiğini, bu parayı kendisine ödemesini, ödemediği takdirde otel inşaatının ruhsatını iptal edeceğini, encümenlere para cezası kestireceğini, sürekli baskı uygulayacağını ve ruhsatın bitiminde yenilemeyeceğini belirterek tehdit ettiğini...'' söyledi.

OTEL İNŞAATI MÜHÜRLENDİ

“İfadeni geri çek, yoksa inşaatını mühürlerim” tehdidinde bulunan Ömer Ünal sonunda Otel inşaatını mühürledi.

Çaycuma 2. Asliye Ceza Mahkemesi 2019/643 esas, 2021/335 karar nolu “Görevi kötüye kullanma, “Kamuyu zarara uğratma” ve “4 Milyon TL zimmet” suçlamasıyla yargılandığı davada bilirkişiye 100 bin TL rüşvet vererek beraat eden Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Savcılığın “Bilirkişiye rüşvet vererek yargıyı yanılttı” haberleri üzerine resen açılan soruşturmanın tanığı olan iş adamı Galip Serkan Güpgüpoğlu’nun belde de bulunan Otel inşaatını mühürledi.

İnşaat sahibi Galip Serkan Güpgüpoğlu, inşaat halindeki otelin mühürlenmesinin ardından, AK Partili Belediye Başkanı Ömer Ünal ve ekibinin kendisinden 100 bin lira rüşvet istediğini iddia etti. İddiaları reddeden Ünal hakkında suç duyurusunda bulundu. Otel sahibinin ifadesine ise Kanal Maraş ulaştı.

İşte Güpgüpoğlu'nun savcıya verdiği ifadenin tam metni:

Ben Zonguldak ili Çaycuma ilçesi Filyos beldesinde 5511 parselde mülkiyeti 1/2 hisse ile şahsıma ait 1/2 hisse ile temsilcisi olduğum şirket adına kayıtlı 400 yataklı bir otel inşaatı yapmaktayım. Otelimiz 5 yıldızlı turizm konaklama onaylı olup bölgeye ekonomik katkı sağlayacak büyüklüktedir.

Söz konusu inşaat 22/03/2017 tarihide başladı. Ancak bölgenin Filyos liman projesi ile geliştiğini gören ve inşaat aşamasındayken zaman zaman bizimle dostane ilişkiler içerisinde destek olma sözü veren Filyos Belediye başkanı Ömer ÜNAL beni 27/07/2021 tarihinde belediyedeki özel kalemi olan Koray isimli şahıs vasıtasıyla Koray'ın kullanmakta olduğu 05xx xx xx xx numaralı hattan, benim kullanmakta olduğum 05xx xx xx xx numaralı telefonumu arayarak telefonu Ömer Ünal’a verdi ve beni 27/07/2021 tarihinde başkanlık makamında görüşmek istediğini belirterek yanına çağırdı.

Ben de 27/07/2021 günü saat 11:00 sıralarında Filyos belediye başkanlık makamına gittim. Yanımda da müteahhit vardı. Kendisi ile birlikte başkanlık makamına gittik. Ömer ÜNAL oturduğumuzda Çaycuma 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2019/763 Esas numaralı bir dava dosyası olduğunu söyleyerek bir şeyler anlatmaya başladı. Kendisine "Ne diyorsun başkanım" deyince sadece dinleyin dedi.

Bu dosyanın Ankara'da bilirkişiye gönderildiğini, bilirkişilerin Fethi D., Nazmi Y., Şahika Nur A., Dinçer G. olduğunun, bu bilir kişiler ile irtibata geçtiğini ve kendi lehine rapor tanzim etmesi için bilirkişilere 100.000 TL para verdiğini, hatta bu parayı bilirkişiler raporu hazırladıktan sonra avukatı olan Ferruh Ü. raporu okuduktan sonra bilirkişilere verdiğini anlattı.

100.000 TL verdiği gün 05/03/2021 tarihli bilirkişi raporunun UYAP kaydına alındığı gün olduğunu söyledi. Ben bana yönelik bu ikrarı içerir söylemleri ile ilgili Ömer ÜNAL ve bilirkişi heyeti hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum.

Benim şikayetimin konusu Ömer Ünal’ın bana bunları anlattıktan sonra bilirkişilere verdiği 100.000 TL parayı benden istemesidir. Kendisi bana bu 100.000 TL zararını benim kendisine ödememi, eğer ödemezsem yapmış olacağı ruhsatı iptal edeceğini. Encümenlere para cezası kestireceğini, sürekli baskı uygulayacağını ve ruhsatın bitiminde yenilemeyeceğini belirterek beni tehdit etmiştir.

Ben de kendisine böyle bir parayı ödemeyeceğimi, bunun suç olduğunu ve bu suça iştirak etmeyeceğimi söyledim ve talep ettiği 100.000 TL'yi bana çıkartacağı zorluklara rağmen ödemedim.

Bana bu tehditte bulunduğu esnada yanımda müteahhit de vardı. Kendisinin dinlenilmesini talep ederim. Ben ilgili tarihte ilgili ücreti ödemediğim ve Ömer Ünal’a rest çektiğim için ara ara inşaatın suyunu kesmekte, elektrik kesintisi yapmakta ve benim inşaatımın işleyişini aksatmaya çalışmaktadır.

Bunları resmi olarak yapmadığı için kanıt sunamamaktayım. Benim ruhsat yenileme tarihim 2022 yılı Mart ayıdır. Şu an ruhsatın iptali gibi bir durum söz konusu değildir ancak ben bu parayı ödemediğim ve karşısında durduğum için her şeyi yapabileceğini düşündüğüm için şikayetçi olmak istedim.

Bu sebeplerle Ömer Ünal’dan davacı ve şikâyetçiyim. HTS kaydımın incelenmesine de rızam vardır. dedi.

ÖMER ÜNAL'IN YANITI NE OLDU?

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ise Serkan Güpgüpoğlu'nun iddialarına ilişkin ne cevap vereceği merakla bekleniyordu. Kanal Maraş Genel yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan, Filyos Belediyesi Başkanı Ömer Ünal'ın, Özel Kalem Müdürü olduğu belirtilen savcılık ifade tutanağındaki Koray isimli kişiyle iletişeme geçerek Belediye Başkanı hakkında savcılık suç duyurusu ve rüşvet TEHDİDİ ile ilgili iddialara cevap verip vermeyeceği soruldu. Özel kalem yetkilisi Koray isimli kişinin ''Başkan'la görüşüp döneceğini'' söyledi. Haber yayına verilene kadar herhangi bir dönüş sağlanmadı.