Işıkçılar cemaatinin yayın organı Türkiye gazetesinin yazarı Fatih Selek dünkü yazısında, “Bu nasıl iletişim stratejisi” diyerek hem Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'u hem de AK Parti Medya ve Tanıtım Başkanı Mahir Ünal'ı hedef almıştı.

Bugün de iktidara yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu köşesinde, iletişim stratejisini eleştirdi.

Muhalefetin son dönemdeki eleştirileri ve iddiaları ile kamuoyunu yönlendirmekte üstünlük sağladığına dikkat çeken Okan Müderrisoğlu, “Bir süredir, muhalefetin kullandığı dile ve kamuoyu yönetimi bakımından ifade ettiği anlama odaklanmış bulunuyorum. Çağımız, ilk söylenenin veya çarpıcı bir iddianın alıcısının yüksek olduğunu gösteriyor. Algı yerleştikten sonra, kitleler yeterince bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olabildiği için muhalefet kanadı görece üstünlük sağlayabiliyor” ifadelerini kullandı.

Okan Müderrisoğlu’nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

TBMM'deki 2021 yılı bütçe görüşmelerinde muhalefetin uyguladığı strateji, buna karşın AK Parti'nin süreç yönetimi tarzı detaylı analizi gerekli kılıyor.

Bir süredir, muhalefetin kullandığı dile ve kamuoyu yönetimi bakımından ifade ettiği anlama odaklanmış bulunuyorum. Çağımız, ilk söylenenin veya çarpıcı bir iddianın alıcısının yüksek olduğunu gösteriyor. Algı yerleştikten sonra, kitleler yeterince bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olabildiği için muhalefet kanadı görece üstünlük sağlayabiliyor. Tabii ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilen Ağustos 2018'den bu yana özellikle ekonomi sahasında yaşanan dış kaynaklı ataklar, büyüme performansındaki güçlükler, fiyatlar genel seviyesine ve istihdama ilişkin veriler, muhalefetin rahatlıkla manipüle edebildiği örneklere dönüştürülebiliyor.

İşte bu nedenle...

İletişim stratejisi açısından aynı anda iki husus ön plana çıkıyor...

1- Pandemi riskinin yönetiminde, şimdiye kadar KOBİ'lerin, esnafın, çiftçilerin, işçilerin, dezavantajlı toplum kesimlerinin hayatını kolaylaştırmak adına alınan önlemler ile bundan sonra yapılması planlanan işlerin ısrarlı anlatımı.

2- Muhalefetin iddia, hatta iftiralarına karşı gerçeklerin sürekli ve her platformda paylaşılması...

"Bu yolla ne sağlanacak?" diye sorulursa...

Cevabı çok net:

Kronik muhalif odakların ezberinin bozulması ihtimali zayıf olsa da sade vatandaşın zihnini bulandıran hususların siyasal davranış değişikliğine dönüşmesinin önü alınabilir!”