Edinilen bilgiye göre kaza, 23 Ağustos günü Tufanbeyli ilçesine bağlı Bozgüney Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, öğretmen Hatice Moğol (44), dün otomobiline Gaziantep Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi kızı Melike, 8. sınıf öğrencisi Zeynep (13) ile 3 yaşındaki oğlu Timur Moğol’u alarak Kayseri’ye gezmeye gitti. Hatice Moğol akşam saatlerinde tekrar Tufanbeyli’ye dönmek üzereyken Bozgüney Mahallesi'nde karşı yönden gelen İbrahim Yıldırımer yönetimindeki otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Hatice, Melike, Zeynep, Timur Moğol, İbrahim Yıldırımer ile ismi öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Kayseri, Göksun ve Adana’daki hastanelere kaldırıldı. Melike Moğol, Göksun Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Anne Hatice Moğol, Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi altına alınırken, durumunun ağır olduğu öğrenildi. Diğer yaralıların ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ARACI MELİKE KULLANIYORMUŞ

Bu arada Tufanbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı kazayla ilgili yaptığı çalışmada da çarpıcı detaylara ulaştı. Kaza yapan cipi hayatını kaybeden 17 yaşındaki Melike Moğol’un kullandığı belirlendi. Ayrıca diğer araçta bulunanların da Almanya’dan Türkiye’ye tatile geldikleri, kaza sırasında şerit ihlali yaptıkları öne sürüldü.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Bu arada Melike Moğol’un cenazesi Tufanbeyli ilçesindeki Cumhuriyet Mahallesindeki mezarlıkta dedesi Memiş Moğol’un yanında toprağa verildi. Melike Moğol’un cenaze töreninde arkadaşları ve ailesi gözyaşlarına boğuldu. Hastanede ameliyat olan ve durumu ağır olan anneye ise kızının öldüğü söylenemedi. Anne hastanede olduğu için kızının cenazesine de katılamadı.

(Kaynak: İHA)