Tarım Orman İş Başkanı Şükrü Durmuş son aylarda ormanlık alanlarda yapılan ağaç kesimlerine dikkat çekti. Durmuş, “1 yılda kesilmesi gereken orman varlığının neredeyse 3 katı 5 ayda kesildi. Yıllarca ormanları suçlulardan koruduk, ama bugün ne yazık ki vatandaş devletten koruyor” ifadelerine yer verdi.

DOĞAL VARLIKLAR SÖMÜRÜLÜYOR

Sputnik’in haberine göre RS FM’de konuşan  Durmuş, 1 yılda planlananın çok daha fazlasında ağaç kesildiğini ifade eden Durmuş, radyo yayınında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Amaç dışı kullanıma açılıyor, maden şirketlerine, özel şirketlere. Ormandaki odun üretimi, ağaçların kesilmesi planlamayla yapılırdı. Türkiye’nin 2021 yılında teknik heyetlerin oluşturduğu planlarda toplam 11 milyon metreküp ağaç kesilmesi planlanırken, daha 5. ay yeni çıktı, 30 milyon metreküp alanda kesildi. Daha da ‘50 milyon metreküp keseceğiz’ diyorlar. Patara’daki olay belki ayrıntı. Hepimiz biliriz, kapitalist sistem 2 alanı sömürerek varlığını sürdürür; emek ve doğal varlıklar. Bu sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada bu şekilde yürütülüyor”