İstanbul merkezli 3 ilde geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonlarla, aralarında cezaevinde bulunan çete elebaşının oğlununda bulunduğu 31 üyesi yakalanıp gözaltına alınan Şahinler çetesinin, hasımları olan Sarallar çetesine saldırı planı yaparken polis baskınına uğradığı öğrenildi. İşadamından esnafa, şoförden emekliye kadar 21 ayrı insanı mağdur edip 30 ayrı suçu gerçekleştirdikleri belirlenen çetenin, hasım çetenin yöneticilerinden birisinin ofisine anlık çekim yapan kamera düzeneği kurduğu polis tarafından tespit edildi.

15 YILLIK HUSUMET

İstanbul ve Türkiye genelinde, bir başka organize suç örgütü Sarallar çetesiyle 15 yıl önce girdikleri silahlı çatışmalarla kamuoyunun gündemine yansıyan ve elebaşları Silivri cezaevinde bulunan Şahinler çetesine geçtiğimiz 13 Şubat Çarşamba günü düzenlenen operasyonlarda aralarında çete elebaşının oğlunun da bulunduğu 25 çete mensubu yakalanıp gözaltın alınmıştı.

OPERASYON, 14 AY ÖNCE ELE GEÇİRİLEN GİZLİ KAMERA SİSTEMİNİN İNCELENMESİYLE BAŞLADI

Beşiktaş'ta lüks oto ticareti yapan ve yaptığı satışlarda satış devir vermeyip, kaparo yaktığı iddia edilen Mehmet E. isimli bir galericinin yönlendirmesiyle çok sayıda insanı mağdur ettiği belirlenen çeteye yönelik olarak İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonun startının ise çeteye yönelik olarak 14 ay önce düzenlenen başka bir operasyonda, çete elebaşının evinden ele geçirilen bir gizli kamera sisteminin incelemesiyle verildiği öğrenildi.

SOKAĞA YERLEŞTİRİLEN, ANLIK ÇEKİM YAPAN KAMERA

Çete elebaşı Sedat Şahin'in tutuklandığı operasyonda ele geçirilen ve çetenin hasımı Sarallar çetesinden bir yöneticinin ofisinin bulunduğu sokağa yerleştirildiği ve anlık çekim yaptığı tespit edilen gizli kamera sisteminden elde edilen bilgilerle saldırı planı hazırlığı yaptığı tespit edilen çeteye yönelik olarak İstanbul, İzmir ve Düzce'de düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan çete mensubu 31'e çıkarken firari 6 çete mensubunun da arandığı öğrenildi.

30 AYRI SUÇ OLAYI

Adreslerinde yapılan aramalarda 8 tabanca, 5 tüfek, 188 mermi, 50 fişek, 827 gram uyuşturucu ile uyuşturucu imalatında kullanılan 5 narkotik maddeyle ele geçirilen 31 çete mensubu emniyetteki işlemlerinin ardından, “kasten öldürme, tehdit, hakaret, yaralama, tutukevine yasak eşya sokma ve polise mukavemet suçlarının da arasında bulunduğu 30 ayrı suçlamayla adliyeye sevk edildikleri öğrenildi.

ŞİMDİLİK 21 MAĞDUR

İş adamından esnafa, şoförden emekliye kadar 21 insanı mağdur ettiği belirlenen çetenin firari mensuplarının yakalanmasına ve mağdurların tespitine yönelik polisin soruşturması devam ediyor.