31 Mart seçimlerinde oyların yüzde 47.45'nü alarak başarılı bir sonuç elde eden ve yeniden Göksun Belediyesi Başkanı seçilen Hüseyin Coşkun Aydın, seçim sonuçlarına yönelik gözlemlerini Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan'la paylaştı.

Kahramanmaraş Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın 2. Belediye Başkanlığı döneminde yanında olan ve kendisine oy veren tüm Göksun halkına teşekkür etti.

Kanal Maraş Genel yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan ile 31 Mart yerel seçim değerlendirmesini Kanal Maraş mikrofonlarına anlatan Başkan Aydın;

"Malumunuz 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimler neticesinde biz 2. dönemimize başlamış bulunuyoruz. Ben öncelikle bizi ikinci döneme layık gören Göksun halkımıza çok teşekkür ediyorum. 

Birinci 5 yılda yapmış olduğumuz hizmet ve yatırımlarımızdan memnun olmuş olmamalılar ki bizi tekrar yeniden bu göreve layık gördüler.

Rabbim inşallah bizi halkımıza karşı mahcup etmez öncelikle temennim bu. Bu seçimlerin tüm Türkiye'mize ve halkımıza hayırlı vesile olmasını güzel hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum. Çok güzel bir seçim kampanyası yaptık Cumhur İttifakının ruhuna uygun bir kampanya yapmak suretiyle halkımızı bilgilendirdik. Yerel seçimin önemine binaen bir takım çalışmalar yaptık halkımızla kaynaştık, görüştük, konuştuk. 

Zaten biz sürekli halkın içerisinde olduğumuz için çok da bizim için zor olmadı. Hatta Göksun'un kendine özel bir durumu oldu. Göksun'da 3 parti olarak girdik Büyük birlik, iyi parti ve Cumhur İttifakının adayı olarak da bir seçime girdik. 

Sonuçta biz çok büyük bir farkla da seçimi kazandık. Halkımız zaten gerçekleri görüyor bu insanlara bir şeyler anlatmaya gerek yok. Biz zaten yaptığımız kampanyada sadece hatırlatmalarda bulunduk. İnsanlar bizden çok iyi biliyor Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durumu yerel yöneticilerin kimin kendilerine daha iyi yaklaşımda bulunup daha iyi hizmet yapacağını yatırım yapacağını. Şu Göksun'umuzda  
5 yılda yapmış olduğumuz yatırımların bir çoğunu yüzyılın yatırımı ve eseri olduğunu herkes biliyor zaten"
dedi.

"Halkımız bu yüzden bizi yeniden tercih etti"

"Burada yeni yaptığımız Belediye Binasıyla, Kültür merkeziyle, ek hizmet binasıyla, taziye evlerimizle, sosyal tesislerimizle, halı sahalarımızla ve yollarımızla bunun hepsini halkımız gördü zaten bundan dolayıda yeniden tercih ettiler." şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Hayrettin Güngör hakkında konuşanan Başkan Aydın,

"Ayrıca Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız malum Hayrettin Güngör Beyefendi hem Göksun'lu olması hem de Kahramanmaraş için bir şans olduğunu düşünüyoruz. Uzun yıllardan beri tanıştığımız ve son 5 yılda da bir çok kez yurt dışına birlikte gittiğimiz ve onun durumundan onur duyduğumuz bir Beyefendinin Kahramanmaraş'a Büyükşehir Belediye Başkanı olması bizim gelecekteki yapacağımız hizmet ve yatırımlarda bize çok daha fazla ümit getirdi destek sağlayacağı gözüktü. Çünkü 5 yılda Belediyeler Birliğinin Genel Sekreterliğini 10 yıldan bu yana yapıyor olması ve ondan önceki süreçte de yine İçişleri Bakanlığında Kontrolörler Başkanı olarak görev yapmış olması zaten bu işin kitabını yazan bir insan haline geldiğini bize gösteriyor. Bu konuda biz hem Kahramanmaraş'ımız için hem de Göksun ilçemiz için güzel hizmetlerin yapılacağına son derece kana atımız tamdır" ifadelerini kullandı.

Başkanlık dönemine kadar olan süreci anlatan Başkan Aydın,

"Halkın içinde olmak halk gibi olmak demek. Yani ben biliyorsunuz 28 yıl kamuda çalıştım. Aslım Din görevlisi. İmam Hatip olarak göreve başladım. Kademe kademe memur olduk şef olduk yazı işleri müdürü olduk vakıf müdürü olduk körezime kötüme birliği müdürü olduk ama bu sürecin hepsi bizi buraya taşıdı. Şunu yaptık insana insan olduğu için değer verilir başka hiçbir şeyine bakmaksızın. Yani yaratılanı Yaradandan ötürü sevme bizim şialimiz oldu. Başka da bir şeyden mutlu olmuyoruz zaten insana hizmet bizim tek mutluluk kaynağımız insana hizmet etmek onları mutlu edebilmek için gayret sarf ediyoruz" dedi

Gelecek olanki Başkanlık dönemi Hakkında konuşan Başkan Aydın,

"Bu 5 yıl sonunda çok daha farklı hayal ediyorum. Bir defa bölgenin doğal yaşam merkezi olarak burayı faaliyete geçireceğiz. Çünkü şöyle düşünüyorum bölgede Göksun'un havasıyla, suyuyla hem yaz turizmine hem kış turizmine ev sahipliği yapıcak tek ilçeyiz biz şu anda bölgede. Çünkü diğer yerler Afşin, Elbistan bölgesinde santrallerin oluşu sağlığı belki olumsuz etkileyebilir. Yine Tufanbeyli Adana'nın bir ilçesi bizim komşu ilçemiz orada yine bir santral var. Sağlık turizmine ev sahipliği yapıyoruz biz. Yani bu çok önemli. Yaz aylarında bizim nüfusumuz bizim yüzbini buluyor. Adana'dan Çukurova'nın halkının aşağı yukarı büyük bir bölümü buraya sağlık turizmiyle alakalı yaz aylarında sağlıklı yaşayabilmek içim Göksunumuza geliyorlar. Biz onları misafir etmekten onur duyuyoruz. Kışın yine şimdi kış turizmine hazırlıklar yapıyoruz. Allah nasip ederse ilçemizi çevresel olumsuz etkilerden koruyarak geliştirmeye çalışıyoruz. Yani insanlarımızın en rahat, huzurlu ve sağlıklı yaşayabileceği kent haline getirmek için bütün gayretimizi sarf ediyoruz. Bunu da temin edeceğiz Allah nasip ederse. Zaten şu anda en önem verdiğimiz hususlar temel sorunlardı. Göksun'un yaklaşık 50 yıldan bu yana beklediği sorunları bir bir çözüp geliyoruz işte katı atık sorunu vardı hallettik. Bu içme suyu şebekesi ilk defa Büyükşehirle birlikte yapmış olduğumuz 100 yılın projesi, sosyal tesisler 100 yılın projesi. 111 yıllık ilçeyiz biz şu içinde bulunduğumuz bina otel binası. Hemen arkada yeni yaptığımız 5000 metrekare kapalı alanı Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ile projelendirilmiş bir binamız var inşallah Haziran ayında biticek. İşte yüzyılın projesi. Kurulduğu yıldan beri böyle bir şey olmamış. Yine kültür merkezimiz devam ediyor. Bizim 12.500 orta öğretim, 2000 yüksek öğrenim öğrencimiz var ve halkımızla beraber kullanacağımız 111 yıllık ilçede bir toplantı salonumuz yoktu. Şimdi tiyatro salonu, sinema gösterimi yapılabilecek, bay-bayan fitness salonları ile derslikleri ile bir bina yapıyoruz işte bunların yüzyılın hizmetleri diye düşünüyoruz. 

Çok rahat diyebiliyoruz. Bir biz değil Kahramanmaraş'ın bütün ilçeleri diyebilir Hayrettin Bey öyle bir insan. Herkes çat kapı gidebilir. Herkese kapısı da açık gönlüde açık ve bizle birlikte tüm ilçeler ve Kahramanmaraş'ta aynı hizmeti alacaktır. Bu 5 yıl için yaptığımız projeleri beraber yaptık. Birlikte yaptık birlikte uygulayacağız. Geçmiş 5 yılda da biz zaten Büyükşehir küçükşehir ayrımı yapmadık. Yani Erkoç Başkanım lada çalışırken ulaşabildiğimiz her yerde hizmet üretmeye çalıştık. Çünkü ayrım yapamayız bizim hedef kitlemiz halkımız ayrım yaptığımız zaman onları mağdur ederiz. Ve elimizden geldiği kadar gücümüz kudretimiz neye erdiyse devletin imkanları ne kadar dediyse biz o kadarını halkımıza kullanmaya gayret ettik" ifadelerini kullandı.

Son olarak Göksun Halkına bir kez daha teşekkür eden Başkan Aydın;

"Ben vatandaşlarıma çok teşekkür ediyorum buradan şükranlarımı arz ediyorum. Bize güvendiler tekrar yola devam dediler. İnşallah biz onların teveccühüne layık olacağız. Bilsinler ki bu ilçeyi en iyi yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Allah onlardan razı olsun." ifadelerini kullandı.

Kanal Maraş | Fatih Karaaslan