Germanicia kazı alanına dün itibariyle (26 Kasım 2019) Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yönetimi ziyarette bulundu. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak ve tüm senato üyeleri kazı alanını ziyarette bulunmaları, çalışmaları bizzat yerinde görmeleri fevkalade sevindirici bir olaydır. Değerli Bilim insanı, aynı zamanda Germanicia kazılarının bilimsel danışmanı Oktay Dumankaya’nın organize ettiği bu ziyaret, KSÜ’nün Germanicia antik kent kazı çalışmalarına verdiği desteğin en büyük örneğidir.

Geçtiğimiz haftalarda AKSU TV’nin Kültür programı olan Velhâsıl’a konuk olarak aldığımız KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’a Germanicia antik kentiyle alakalı soru sorduğumda Germanicia ’nın bu şehir için önemli bir kültürel ve turizm potansiyeli olduğunu söylemişti. Bu potansiyeli yerinde ve yönetim kadrosu tarafından ziyaret etmesi alanın geleceği adına önemli bir gelişmedir. Daha sonraki haftalarda Oktay Dumankaya ile Germanicia çalışmalarının ‘dününü-bugününü-yarınını’ detaylıca konuştuk Velhâsıl’da… Hocalarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Ayrıca projenin bilimsel projelendirme kısmı KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ PROJE GELİŞTİRME VE KOORDİNASYON BİRİMİ’ne ait. Birimdeki emektar Hocalarımız; Dr. Öğr. Üyesi Tarık Yörükoğlu’na, Öğretim Görevlisi Tuğberk Ançel’e, Öğretim Görevlisi Hamdi Ayyıldız’a da sonsuz teşekkürler

Germanicia kazıları başladığı günden beri ilk defa, böylesine kapsamlı bir ziyaret gerçekleşti KSÜ yönetimi tarafından. Tüm senato üyeleri ve değerli Rektörlük Makamı… Her bir Hocamıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Germanicia Kahramanmaraş için büyük bir lütuf. Bu sebepten bu şehri seven her bir insan için, Germanicia antik kent kazı çalışmalarına ‘kim emek verdi’ ise tebrik ve takdir etmek düşer. Bizim gayretimiz bu tebriğin neticesidir.

Bilimin, kültürün, sanatın, tarihi değerlerin hayatımıza egemen olduğu bir dönem istiyoruz. Biliyoruz ki, karanlık; bilimle aydınlanır, sanatla estetize edilir, kültürle kontralize yapılır.

Kahramanmaraş için bilimin-sanatın-kültürün-tarihin yuvası olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi büyük bir şanstır, önemli bir irfan kaynağıdır. Bu sebepten kendi şahsımı üniversitenin gönüllü neferi kabul ediyorum.

KAHRAMANMARAŞ VALİSİ VAHDETTİN ÖZKAN’A AYRICA TEŞEKKÜRLER

2018 yılı içerisinde Kahramanmaraş Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığında Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (DOĞAKA) "Germanicia Antik Kentinin Tanıtımı ve Turizme Kazandırılması" başlıklı bir proje hazırlanmış ve söz konusu proje DOĞAKA tarafından uygun görülerek, 26.06.2019 tarihinde uygulama çalışmalarına başlanılmıştır. Sayın Valimiz Vahdettin Özkan projenin öneminden hareketle desteklerini devam ettiriyor.

Bu açıdan KAHRAMANMARAŞ VALİSİ VAHDETTİN ÖZKAN’A AYRICA TEŞEKKÜR EDERİZ.