Son 7 maçtan 6 galibiyet çıkaran ve zirve yürüyüşünü sürdüren Fenerbahçe, ikinci yarının perdesini Rizespor maçıyla açıyor.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 22. hafta maçında evinde Çaykur Rizespor’u ağırlayacak.

Kritik Mücadele de Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor Maçı 30 Ocak Cumartesi günü saat 19:00'da başlayacak olan maçı hakemi Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Müsabaka Ülker Stadı'nda oynanacak ve beIN Sports 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Ligde oynadığı son 7 maçın 6’sını kazanan, 1’inde ise berabere kalan Erol Bulut yönetimindeki Kanarya, sezonun ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapmak istiyor. 42 puanla 3. sırada yer alan Fenerbahçe, sahadan galip ayrılması halinde Galatasaray ve Beşiktaş'ı sollayarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturacak.

Gaziantep FK galibiyeti, Başakşehir beraberliğiyle moral depolayan Çaykur Rizespor ise yeni teknik direktörü Marius Sumudica ile çıkacağı ilk maçta sürpriz peşinde olacak.

25 puanı bulunan Karadeniz ekibi 13. sırada yer alıyor. İki takım arasında ligin ilk haftasındaki mücadeleyi Fenerbahçe deplasmanda 2-1 kazanmıştı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Marcel Tisserand, Sinan Gümüş, Ferdi Kadıoğlu, Sadık Çiftpınar ve Perotti Çaykur Rizespor maçında takımını yalnız bırakacak.

Bu oyuncuların yanı sıra henüz hazır olmayan yeni transfer dünyaca ünlü yıldız Mesut Özil de kadroda yer almayacak.

Fenerbahçe'de hafif sakatlığı bulunan Gökhan Gönül'ün durumuna ise maç saatinde karar verilecek.

Çaykur Rizespor'da ise Loic Remy ve İsmail Köybaşı sakatlıkları, kaptan Abdullah Durak ise sarı kart cezası nedeniyle Fenerbahçe kafilesinde yer almadı.

Ayrıca 6 futbolcu da koronavirüs testlerinin pozitif çıkması nedeniyle karantinada tutuluyor. 

Karşılaşmanın Muhtemel 11'leri:

Fenerbahçe: Altay, Nazım, Serdar, Szalai, Caner, Gustavo, Ozan, Valencia, Pelkas, Thiam, Samatta

Çaykur Rizespor: Gökhan, Morozyuk, Meriah, Emir Dilaver, Chatziisaias, Melnjak, Donsah, Doğan, Boldrin, Michalak, Samudio