Bizde maalesef kullanılmayan veya kullanılmayacak yerlere üst geçit yapıldığı için insanlar da tabi olarak onu kullanmıyor. Bu nedenle küçük şehirler için üst geçitler fuzuli oluyor. Ancak büyük şehirlerde, büyüyen ve büyüdükçe kalabalıklaşan şehirlerde üst geçitler mecburi oluyor. Şehirlerin büyümesi trafiğin artması insanların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Bu nedenle eskiden üst geçitleri kullanmak zaman kaybı olarak görülürken, artık yoldan geçmek için fırsat ve güvenli bir yol olarak görüyor. Bu nedenle bu tip yerlere yapılması elzem oluyor. Bu elzem yerlerden biri de Kadriye Çalık Lisesi ve yeni Emniyet Müdürlüğü önünden geçen doğu çevre yoludur. Zira madalyalı ve hal kavşağına araçlar için yapılan akıllı kavşaklar, buraya üst geçit yapımını acil kıldı. Bu geçitler nedeniyle araçlar yoldan daha da hızlı geçmekte ve yayaların hayatını tehlikeye atmaktadır. Araçlar normal şartlarda hatta yaya geçitlerinde bile yayaya yol vermiyorken burada (çevre yolunda) nasıl versin. Bazıları yol vermek şöyle dursun yayayı görünce kırmızıyı görmüş boğaya dönüyor ve daha da hızlanmak için gaza basıyor. Hal böyle olunca da üst geçit mecburi oluyor.

Özellikle okulun açılış saati ile insanların işe gidiş zamanının çakıştığı sabah saatlerinde öğrenciler bu tehlikeli yolda karşıya geçmek için kırk takla atıyor. Allahtan emniyet var ve trafik polisleri öğrencilere yardımcı oluyor. Bir trafik polisi araçları durdurup öğrencilere yolu açana kadar da kimse rahat geçemiyor. Sadece öğrenciler mi? Orada onlarca yaya da karşıya geçme sıkıntısı yaşamakta ve karşıya geçmek için kırk takla atmak durumundadır. Yarın bir gün Emniyete yüzlerce kişi gelecek ve bu insanlarda karşıya geçme veya geçememe mücadelesi verecektir. Yetkililerden ricam tez zamanda buraya bir üst geçit yapılmasıdır. Hem de acilinden. Bir kişiye zarar verilmeden birilerinin canı yanmadan ve bir ölüm olmadan tez zamanda acilen buraya bir üst geçit yapılmalıdır. Birilerine bir şey olmadan da ülkede bir şeylerin yapıldığını görmek güzel olacaktır.

Belki de ‘İlerde yapılacak, böyle bir projemizde var’ denilecektir ama oradaki öğrencilerin ve yayaların durumunu gören ve deneyimleyen biri olarak bu hizmetin acil hizmetler sınıfına alınmasını istiyor ve tez zamanda yapılmasını diliyorum. Ticaret Odası kavşağına da araçlar için akıllı kavşak yapıldığında araçlar daha da hızlanacak artık orası geçilemez bir duruma gelecektir. Bu nedenle bu iş acilen halledilmelidir.

Yazıyı ve sözü uzatmaya gerek yok, bu nedenle öz ve kısa tutuyorum ve bir vatandaş, bir gazeteci ve bir halk olarak, halk adına acilen bir üst geçit yapılmasını öneriyor ve istiyorum.

Bu üst geçit, inşallah para yokluğu bahane edilerek askıya alınmaz veya ileri tarihe atılmaz. Tez zamanda yapılması dileğiyle…

Saygılar.