İşte Elbistan Belediye Başkanı Gürbüz'ün Kanal Maraş mikrofonlarına yapmış olduğu konuşmanın satır başları;

Elbistan'nı kadim bir şehir olduğunu söyleyen Gürbüz: "Biz Elbistan'ı kadim bir şehir olarak kendi gelenekleri oluşmuş, tarihte bir medeniyet üretmiş bir şehir olarak görüyoruz. Dulkadiroğlu Beyliğinin merkezi olan bir coğrafyanın kalbi olan bir şehir Elbistan." ifadesinde bulundu.

ELBİSTAN'I ÇOK FARKLI BİR NOKTAYA GETİRECEĞİZ!

Elbistan'ın kalkınması için gerekli olan maddelere örnek veren Gürbüz: " Bizim tüm amacımız, hedefimiz şehri daha yaşanabilir, sosyal ve kültürel altyapısı tamamlanmış, eğitim ile ilgili sorunlarını çözmüş bir hale getirmektir. Büyükşehir Belediyemiz'den yeterli desteği alacağımıza tüm kalbimle inanıyorum. Bu vesile ile AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal beyefendiye de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum çünkü sayın bakanımız son 8 yılda yapılan yatırımlarla Elbistan adeta il düzeyine çıkarıldı. Devletten çok büyük destek, yatırımlar aldık. Elbistan'da eksik olan özel sektör yatırımları ve belediye yatırımları şimdi biz özel sektörle beraber belediyenin kalkınmayı öncelikleyen yatırımlarını yaptığımızda Elbistan'ı çok farklı bir noktaya getireceğiz." dedi.

PINARBAŞI'NI 10 KAT DAHA BÜYÜK BİR GÖLET HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ

Konuşmasında Pınarbaşı'na da değinen Gürbüz, Pınarbaşı hakkında: "Pınarbaşı'nda bizim hayata geçirmek istediğimiz çalışma sadece havzanın korunması değil. Havzayı koruyacağız, temizleyeceğiz, temiz tutacağız ama bir de o bölgeyi sadece Elbistan'ın hizmet aldığı değil bölgenin tamamen cazibe merkezi haline gelebilecek şekilde yatağını büyütmek istiyoruz. Yani bir gölete dönüştürmek istiyoruz. Gölete dönüştürmekten kastım şu andaki havzanın büyüklüğünün en az 10 kat daha büyük bir gölet haline getirmek istiyoruz ve etrafını da ağaçlandıracağız. Hava kirliliğini önlemek adına oradaki su öğesini ve ağaçları yoğun olarak kullanmak zorundayız. Yani Pınarbaşı'nı daha yaşanabilir hale getirmek zorundayız.

Hatta lansman toplantısında Pınarbaşı'nda bisiklete binen bir delikanlı o yeşili hiç bozmadan bisiklet yolu ile Tepebaşı'na kadar gidebilmeli demiştim." açıklamasında bulundu.

SUYA BAKMAYALIM, SUYU YAŞAYALIM

Başkan Gürbüz çocukların yeşili ve suyu daha iyi bir şekilde hissetmesi için amaçladığı projesini: "Bir Çocuk Köyü projemiz var, bunu Ceyhan'ın kenarında yapmak istiyoruz, rekreasyonu içerisinde yapmak istiyoruz. Çocuklar hem yeşil alanda bütünleşsin hem de Ceyhan Nehri'ni daha yaşasın istiyoruz. Suya bakmayalım, suyu yaşayalım. Ayaklarımız suya değsin istiyoruz." şeklinde anlattı.

VATANDAŞIMIZA LAYIK OLABİLMEK İÇİN GECE 2'LERE KADAR ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ

Belediye Başkanı olarak girmiş olduğu yükü ve bunun farkında olduğunu söyleyen Gürbüz: "Vatandaşlarımızın huzuruna biz Cumhur İttifakı'nın adayı olarak çıktık. Omuzlarımızda Cumhurbaşkanımızın, Devlet Bahçeli Genel Başkanımızın bize olan güvenleri ile beraber bir sorumluluk vardı. Onunla vatandaşlarımızın karşısına çıktık, vatandaşımıza kendimizi anlattık, partilerimizin politikalarını anlattık, ne yapmak istediğimizi ve hedeflerimizi anlattık ama seçimden Elbistan'ın Belediye Başkanı olarak çıktık. Dolayısıyla bu sefer bir omuzumuzda partilerimizin bize yüklediği yükler var, diğer omuzumuzda da vatandaşın bize duyduğu güven var. Biz onlara layık olabilmek için gece 2'lere kadar çalışmak zorunda olduğumuzu hissediyoruz. Çünkü artık Elbistan'da birikmiş sorunlar vatandaşın tahammül gösterme noktasını aştı. Bir an önce çözüm istiyor, hedeflerin ulaşılmasını istiyor, yaşabilir bir Elbistan'ı bir an önce istiyor. Dolayısıyla da biz vatandaşlarımıza bunu  en kısa sürede nasıl teğmin ederiz onun arayışı içerisindeyiz. " sözlerini kullandı.

VATANDAŞLAR SİYASETÇİNİN, BELEDİYENİN ARASINDA HERHANGİ BİR ENGEL KALMASIN

Güven siyasetçilerin vatandaşlarla daha içli dışlı olduğunu belirterek "Hükümetimizden sürekli destek gördük hem kampanya boyunca Elbistan'a yaklaşık 10 Milyon civarında sayın valimizin aracılığı ile bir bütçe aktarıldı. Bekleyen yollarımız, grup yollarımız onlar hızla giderildi. Bu anlamda sayın valimizinde emeği çok büyüktür. Devletimizin buradaki katkısı çok büyüktür, hepsine şehrin ve vatandaşlarım adına müteşekkirim ama en büyük desteğide sayin Mahir Ünal beyefendiden gördük. Çünkü bizi hiç ihmal etmedi, ne zaman ihtiyacımız olsa hemen yanı başımızdaydı. Hatta geçen bir anekdot anlatayım. Çok duygulandığım için söyleyeceğim. 

Vatandaşımızın bir tanesi oy kullanmak için dışardan geliyor. Gelirken trafik kazası geçiriyor. Ancak bizim teşkilatımızın haberi olmuyor bu konudan. Vatandaşımızın annesi konuyu sayın bakanımıza cep telefonu ile yazıyor. Bakanımız hemen bize konuyu iletiyor. Biz o gün kendisini ziyarete gittik. Ordan da belki müsait olmaz diye ben bakan beye mesaj yazdım. 'Sayım bakanım biz şu anda ailemizin yanındayız. Delikanlı hamdolsun iyileşmiş biz de ne yapabiliriz' diye zaten aile ile konuşmuştuk. Bakanımıza dedim ki 'Eğer uygunsanız hani arayayım buradan sizi görüştüreyim' dedim. Kendisi görüşmüş. Ben şuanda MKYK toplantısıdayım dedi. Cumhurbaşkanımızla da konuyu söylemiş ve Cumhurbaşkanımızın selamını iletti orada.

Bu bizi duygulandırdı. Kaza geçirmiş bir vatandaşımızın Elbistan'da teşkilattan önce haberi olması, onunla yakından ilgilenmesi, Cumhurbaşkanımızın selamını iletmesi; devlet olarak, parti olarak, belediye olarak ne yapabilir diye bu kadar yakından ilgilenmesi ve bizi bu konuda talimatlandırması. Çok duygu vericiydi. Cumhurbaşkanımızın da herhalde getirmek istediğini nokta buydu. Vatandaşla siyasetçinin, belediyenin arasında herhangi bir engel kalmasın. Vatandaşımız direk ulaşabilsin, hizmet alabilsin. Gözyaşlarını döke bileceği bir ortamda bir omuz olsun. Mutlu gününde yanında olsun. Hizmeti, ihtiyacı olduğu zaman hizmet eden belediye bulsun. Siyasetçiler bu anlamda çok daha yakınında dursun vatandaşın. Elbistan'da herhalde bu kampanya sürecinde bunu başardık. Bunu gördüm ben, onun için de çok muttlu oldum. Bunu da ifade ederek bu duygu ve düşüncelerle hem şahsınıza hem Kanal Maraş'a teşekkür ediyorum. Hem de izleyicilerimize, değerli hemşehrilerime bize göstermiş oldukları teveccüh nedeni ile teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra biz onların sorumluluğunu alıp belediyemizi daha ileri noktalara, şehrimizi daha iyi noktalara götürmenin gayreti içerisinde olacağız." dedi ve açıklamasına son verdi.