Geçtiğimiz haftalarda Asya'dan gelen haberler sonrasında durgunluk sürecine giren kripto parapiyasaları Cuma günü yine Asya'dan gelen hack haberlerine de aldırış etmeden bu ayın son haftasına hızlı girdi.

Cuma günü 11 bin 70 dolar seviyesinden işlem gören en büyük kripto para Bitcoin Cumartesi gününden itibaren başlattığı yükselişine bugün de devam ederek 12 bin 181 doları gördü.

Kripto para piyasalarına son zamanlardaki düşüşten en az etkilenen ikinci en büyük kripto paraEthereum ise cuma günkü bin 53 dolar seviyesinden yükselişe geçerek bugün bin 200 doların üzerine çıktı.

Cuma günü 1,2 dolar seviyesinde bulunan üçüncü sıradaki Ripple ise bugün 1,3 doları gördü.

Bitcoin şu sıralar günlük bazda yüzde 6 artışla 12 bin 149 dolar, Ethereum yüzde 7,59 artışla bin 203 dolar, Ripple ise yüzde 6,23 artışla 1,29 dolardan işlem görüyor.

TARİHİN EN BÜYÜK HIRSIZLIĞINA RAĞMEN YÜKSELİYOR 

Kripto paralar cuma günü ortaya çıkan 534 milyon dolarlık tarihin en büyük hırsızlığına rağmen hızla değer kazanıyor. 
Japonya'nın en büyük borsalarından Coincheck sistemlerini hackleyen bilgisayar korsanları, 534 milyon dolar değerindeki "NEM" adlı kripto parayı kendi hesaplarına aktardı. Siber saldırının ardından, Coincheck, Bitcoin hariç tüm kripto para birimlerine ait işlemleri dondurdu.

Ancak Coincheck yetkilileri hafta sonu yaptıkları açıklamada zarar gören tüm kullanıcıların kayıplarını tazmin edeceğini ve iflas başvurusunda bulunmayarak faaliyetlerine devam edeceğini duyurdu.

Yine NEM geliştiricileri de yaptıkları açıklamada çalınan paraların izleneceğini ve borsalarda işlem görmelerinin engelleneceğini belitti.