Balıkçıların avladığı palamutlar, Alaplı Çayı'ndaki küçük limana  getirilerek kasalara konulup tanesi 10 liradan satılıyor.
Balıkçı Emin Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun  başladığı günden bu yana Karadeniz'de bol miktarda palamut avlandıklarını  söyledi.

İlçedeki küçük tekneleri ve sandallarıyla Karadeniz'e açılan  balıkçıların yüzünün palamutla güldüğünü belirten Keskin, şöyle konuştu:

"Av sezonunun başladığı 1 Eylül'den itibaren Karadeniz'de bolca  palamut avlanıyor. Denize açılan küçük tekneler dönüşte mutlaka kasalar dolusu  palamutla dönüyor. Alaplı Çayı içinde bulunan küçük liman, kıyı balıkçılığı yapan  balıkçıların sevkiyat alanı oldu. Buraya bol miktarda palamutla dönen balıkçılar  kasalara doldurarak iç bölgelere satıyor. Limana gelecek tekneleri sabah erken  saatte ve akşam üstü bekleyen onlarca vatandaşlar, tanesi 10 liradan palamut  almak için balıkçıların yolunu gözlüyor. 20 yıldır balıkçılık yapıyorum, bu sezon  palamut bizi de vatandaşları sevindirdi."
Balık satın almak için limana gelen Mehmet Öztürk de sabah  saatlerinden itibaren balıkçıların yolunu gözlediğini ifade ederek, "Çaydaki  limana geldiklerinde birkaç tane palamut alırım. Sabah akşam burası dolu olur."  dedi.