PEŞİN ÖDEYENE DAHA FAZLA İNDİRİM

Ağustos ayında çok önemli bir yasa yürürlüğe girdi. Böylece Devlet vatandaşıyla barışma adımı attı. Yani vergiden su faturasına, öğrenci harcından SSK primine kadar devlete ne kadar borç varsa faizleri silinecek anapara da taksitlerle ödenecek. Peşin ödeme seçene ayrıca bir indirim daha yapılacak.

DİKKAT! SON 3 GÜN...

Milyonlarca vatandaş bu barış için başvuru yaptı. Şimdi son 3 gün içindeyiz. Halen başvurmadıysanız büyük bir fırsatı kaçırmış olacaksınız.

NE KADAR BORCUNUZ VARSA BAŞVURUN

25 Kasım tarihine kadar devlete ne borcunuz varsa yapılandırmak için başvurun. Eğer başvurduysanız vergi borçları için ilk ödeme tarihi 30 Kasım'ı da kaçırmayın.

SSK İÇİN 2 OCAK

Bu tarih SSK prim borçları için 2 Ocak olarak belirlendi. İlk taksiti ya da peşin ödemeyi kaçırırsanız borcunuz eski haline geliyor unutmayın.

SGK'YA BAŞVURU OCAK'TA

Vergi, prim, trafik cezası, öğrenim kredisi, su gibi kamuya olan borçları yapılandırmak için başvuru süresi 25 Kasım'da sona eriyor.

Bağ-Kur ya da SSK primi gibi borçların yapılandırılması için başvurularda da son başvuru 25 Kasım, 2 Ocak da son ödeme tarihi. Bu tarihleri kaçırmamak gerekiyor.

 

 

Kaynak: SABAH/Faruk Erdem