Konya’da bir alışveriş merkezinin park alanında engelliler için ayrılan bölümde trafik polis aracını görenler, durumu fotoğraflayarak sosyal medyada paylaştı. Bu paylaşımın yerel bir gazetede haberleştirilerek, “En çok trafik cezası kesilen şehirlerin başında gelen Konya’da insanların trafik kurallarına uymaları konusunda yaptırım gücüne sahip olan trafik ekiplerinin kurallara uymaması dikkat çekti. Hata yapan trafik ekiplerine, trafik cezasını kim kesecek sorusu gündeme geldi” başlığıyla birinci sayfada yayınlanması üzerine Konya Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

 

Haber ve fotoğraf ihbar kabul edilerek, ‘Engelli araç yeridir park yapmayınız. Aksi takdirde aracınız çekici ile çekilecektir’ yazısına rağmen 42 A 8556 plakalı aracı park eden ekibe taşıt yolu üzerinde özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerinde park etmek suçundan 176 TL idari para cezası uygulandı.

 

Konya’nın Güneysınır ilçesinden bir görev için kent merkezine gelen trafik ekibinin 17 Mart Salı günü alışveriş merkezine gittiği ve fotoğrafın bu sırada çekildiği öğrenildi.