Tekke Mahallesi sakinleri Onikişubat ilçesinde hemen hemen her mahalleye doğalgaz verildiğini, fakat kendi mahallelerine doğalgaz verilmediğini ifade ettiler.

Kanal Maraş mikrofonlarına konuşan mahalle sakinleri şunları söyledi: "Mahalle olarak yıllardır Armadaş’a (Doğalgaz) dilekçeler verip geliyoruz. İhaleye çıktı. Bugün yarın başlanacak diyerek bir türlü sorunumuz çözülmedi. Bize en son mahalleniz kentsel dönüşüme alındı doğalgaz vermiyoruz denildi. Oturup evlerimizin kentsel dönüşüm için alınmasını beklerken bu sefer Belediye yetkilileri, 'Tekke Mahallesi 3 bölgeye ayrıldı, birinci bölgedeki evlerle ilgileniyoruz. İkinci bölgeye 10 yıla kadar giremeyiz. Ulu Camii tarafına bakan 800 civarı evlerin işleri ile uğraşmaktayız, sizin bölgenizle alakalı herhangi bir çalışmamız yok' diyorlar. Belediye yetkilileri ya evlerimizi bir an önce kentsel dönüşüm için almalı, eğer 10 yıl bir şey yapamayız diyorlarsa, doğalgazımızın verilmesi için gerekli izni vermelerini istiyoruz" dediler.

"EVİMİN TAMİRATINI YAPTIRAMIYORUM"

Kendilerine ''Sizin ev kentsel dönüşüme gidecek'' dediğini belirten mahalle sakinlerinden, "Burası kentsel dönüşüme girecek, bizde boş yere para harcamayalım dedik. Evimin tamiratını yapamıyorum. Tavanın sıvası kavlamış. Yıkılacak yere neden para harcayayım. Zaten Tekke'nin yüzde 80'i fakir fukara... Madem kentsel dönüşüme gitmeyecek, bari bize doğalgazı versinler. Biz Emekli ve yaşlı vatandaşlar olarak 3'üncü kat'a nasıl kömür ve odun taşıyalım." dedi.

Doğalgaz'ın bir an önce gelmesini isteyen vatandaşlar, "Doğalgazımız gelsin, bizi yıllardır kandırıyorlar. Hep gün atıyorlar ama ne çalışma var ne de başka bir şey" ifadesini kullandılar.

Mahalle Muhtarı Nazif Mencik ise konuyla ilgili, "Biz yaklaşık 8 yıldır bu mahalleye doğalgazın gelmesi için elimizden gelen her şeyi yaptık. Hatta 3 bin 500 metrelik alana doğalgaz döşeneceğini bize bunu bizzat Milletvekili Uğur Dilipak söyledi. Bu çalışmalar devam ederken, mahallemiz resmi olarak kentsel dönüşüm programına alındı. Belediye tarafından doğalgaz çalışmasının durdurulduğunu söyledi. Burada vatandaşların kafası karışık bize resmi olarak bir açıklama yapsınlar.  Ama bu konuyu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un açıklamasını bekliyoruz." dedi.

Mahalle sakinleri yıllardır mahallelerinde okul ve ulaşım sorunları olduğunu da belirttiler. Yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını söylediler.

TEKKE MAHALLESİ SAKİNLERİNİN AÇIKLAMALARININ TAMAMI VİDEO HABERİMİZDE…