HER KURUMDA VAR
Devlet hastaneleri, Karayolları Genel Müdürlüğü, bakanlıklar ve belediyeler başta olmak üzere kamuda 800 bin civarında taşeron işçi çalışıyor. Yıllardır düzenleme bekleyen bu işçiler hayallerine çok yakında kavuşuyor. Bu konudaki tartışmalara son noktayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan koymuş, “Taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor” demişti.

12 MADDEYLE DÜZENLEME
Kadro düzenlemesine son şekli verildi ve detaylarını Başbakan Binali Yıldırım dün açıkladı. Güney Kore ziyareti öncesi soruları yanıtlayan Yıldırım, “Taşeron düzenlemesi 12 maddeden oluşuyor. Kapsamlı bilgiyi Çalışma Bakanımız (Jülide Sarıeroğlu) bu hafta ilgili taraflarla paylaşacak. Muhtemelen yarınki (bugün) grup toplantımızda sayın Cumhurbaşkanımız konuya değinebilir” dedi.

SÜREKLİ HALE GELİYOR
Binali Yıldırım, şunları söyledi: “Taşeron olarak çalışanların kamuda kadroya alınması, sürekli çalışan hale getirilmesi yönünde çalışmalar tamamlandı. Düzenleme son şeklini aldı. Esas itibarıyla bu statüde çalışan 100 binleri ifade edeceğimiz kişilerin kamuda işçi statüsünde süresiz sözleşmeli olarak çalışmasını öngören bir düzenleme gerçekleşecek.”