Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Çankırı Merkez İlçe Başkanlığının Atatürk Kültür  Merkezinde düzenlenen 6. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Erdemliler  Hareketi" olarak 14 Ağustos 2001 yılında büyük hayallerle yola çıktıklarını, AK  Parti'nin Türkiye'yi ileriye götürme hayalinin hiç bitmediğini bildirdi.

AK Parti'nin karşısına bugüne kadar birçok zorluğun çıkartıldığını  belirten Sarıeroğlu, şöyle devam etti: "16 yıldır, milletimiz için uğraşıyoruz. Bu süreçte önümüze çıkartılan  engellerle de mücadele ediyoruz. Enerjimizi başka işlere harcamamız için  uğraşanlar oldu. Partimizi kapatmak istemeleri, Gezi olayları, 17-25 Aralık  süreci bunlardan birkaçı. Sizden aldığımız güçle hepsinin üstesinden geldik.  Önümüze çıkartılan bunca engele rağmen hedefimizden hiç vazgeçmedik."

"ŞU ANDA 5.2 ORANINDA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Bakan Sarıeroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek 15 Temmuz  gecesi Türk milletinin destan yazdığını ifade etti.

Sarıeroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bir ülke düşünün 15 Temmuz gibi bir ihaneti geride bırakıyor,  ardından terör örgütü ile mücadeleye başlıyor. O da yetmiyor, DEAŞ'ı, PKK'sıyla  mücadele ediyor, diğer taraftan da El-Bab'ta Fırat Kalkanı operasyonunu yapıyor.  Bu da yetmiyor projelerini sürdürüyor. Şu anda 5.2 oranında büyümeye devam  ediyoruz. Ekonomik olarak ülkemize zarar vermek isteyen güçlerle karşı karşıya  geliyoruz. Diğer yandan sınır güvenliğimiz, ülkemizin bütünlüğünü sağlamak için  operasyon yapıyoruz, Hain terör örgütü PKK ile mücadelemizi sürdürüyor, bir  yandan da birlik beraberlik içinde hep birlikte üreterek, çalışarak ülkemizin  kalkınmasına katkı sağlıyoruz."

"ŞU AN BÜTÜN DÜNYA ÜLKELERİ 'BU NASIL OLUYOR' DİYE ŞAŞKINLIK  İÇİNDELER"

Türkiye'nin büyümesinin engellenemeyeceğine dikkati çeken Sarıeroğlu,  büyümeyi sürdüreceklerini belirtti.

Sarıeroğlu, "Şu an bütün dünya ülkeleri 'bu nasıl oluyor' diye  şaşkınlık içindeler. Bizim yaşadığımız süreci başka bir ülke yaşasaydı inanın  ayağa bile kalkamazdı, sokağa dahi çıkamazdı. Bizi hedefimizden döndüremiyorlar,  bunun için de ne yapacaklarını bilemeyip çıldırıyorlar. Çıldırmaya, ne  yapacaklarını bilememeye devam edecekler. Biz, geçmişi, tarihiyle kadim bir  milletin çocuklarıyız. Daha çok çalışıp, ülkemizin daha çok gelişmesi için  elimizden geleni yapacağız. İnanılmaz bir konjonktürden geçiyoruz. Bu süreçte  ülkemizin sıkıntı yaşamadan geçmesi için tüm çalışmalarımızı yapıyoruz."  ifadelerini kullandı.

TAŞERON SÜRECİ

Sarıeroğlu, taşeron sürecinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve  gündemlerinde taşeron süreci olduğunu vurgulayarak, şu görüşlere yer verdi: "Taşerondaki kardeşlerimizin taleplerini, ihtiyaçlarını çok iyi  biliyorum. Göreve geldiğimizde hemen çalışmaya başladık. Konuyu farklı mecralara  çekmeye çalışan kesimler var ama Sayın Başbakanımız grup toplantısında gerekli  açıklamayı yaptı. İnşallah bu sene bitmeden taşeronda çalışan vatandaşlarımızı  kamuda istihdamlarıyla ilgili çalışmayı tamamlayıp gereğini yapacağız."

Son 10 yılda 6,5 milyon kişiyi işe yerleştirdiklerine işaret eden  Sarıeroğlu, şunları kaydetti: "Şu anda 5,2 oranında büyüme oranına sahibiz. Bu büyüme oranının  istihdama yansıması için elimizden geleni yağacağız.  İŞKUR çok önemli bir kurum.   2002'de 20 bin kişiyi işe yerleştirmiş. Ekim ayındaki rakamları aldım 900 bin  kişiyi işe yerleştirmiş. Türkiye'nin gelişimini bu rakamlardan görebiliriz. Son  10 yılda 8 milyon kişi iş gücü piyasasına girmiş bunun 6,5 milyonuna iş bulmuşuz.  Bunun da 3,5 milyonu kadın. Bu rakamlar neredeyse bir Avrupa Birliği ülkesinin  nüfusuna denk. Bu rakamlarla ilgili manipülasyon yapmaya çalışıyorlar ama kim ne  derse desin rakamlar nettir. Türkiye 10 yılda 6.5 milyon insana istihdam  sağlamıştır. İstihdam seferberliği kapsamında son 1 yılda 1 milyon 300 bin kişiye  istihdam yaratmıştır. Bu yerilecek değil alkışlanacak bir performanstır. Dünyanın  örnek aldığı bir başarı hikayesidir."