Ekonomideki durumu merak eden yurttaşlar da, 'dolar ve euro ne kadar' sorusu ile 19 Ağustos 2018 Pazar günü de döviz fiyatlarındaki araştırmalarını sürdürüyor. Piyasalarda yaşanan anlık dalgalanmalar, dolar ve euro fiyatının son dakika olarak anlık iniş ve çıkışına sebep olabiliyor, bu durum da döviz kurunun alış satış fiyatlarının değişiklik göstermesine yol açıyor. Güncel ve doğru gelişmeleri, piyasaların son durumununu sabah.com.tr'den takip edebilirsiniz. Peki, şu an dolar ve euro kuru alış satış ne kadar ve kaç TL? İşte detaylar...

Türkiye, iyi giden ekonomisini yıpratmak amacıyla dış güçlerin manipülatif saldırıları ile karşı karşıya. Kur saldırıları her gün devam ederken, gerek devlet kanadı gerekse vatandaşlar 15 Temmuz ruhu ile bu duruma geçit vermemek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Ekonomi şu anda ülke gündeminin en önemli konu maddelerinden bir tanesi ve dolar ve euro fiyatları yurttaşlar tarafından en çok araştırılan konu olarak zirvede yer alıyor. Döviz bürolarına gidip dolar ve eurolarını Türk Lirası'na çeviren yurttaşlar, son dakika olarak dolar fiyatlarını da takip ediyor. Peki, 19 Ağustos Pazar 2018 bugün dolar ve euro fiyatları ne kadar kaç TL oldu? İşte o detaylar...

ŞU AN DOLAR VE EURO BUGÜN NE KADAR?

Dış kaynaklı kur saldırıları döviz fiyatlarındaki inişli çıkışlı seyiri bugün de devam ettiriyor. Devlet kanadından yapılan açıklamalar, dolar saldırılarına karşı dik duruşluluğun devam edeceğini belirtirken ekonomik olarak da yapılan olumlu hamleler piyasalar üzerinde etkili oluyor ve Türk lirası her geçen gün değer kazanmaya devam ediyor.

Dolar ve euro alış satış fiyatı piyasalarda yatırım yapacak olan ve ekonomideki durumu yakından takip eden yurttaşların en çok merak ettiği durum. İşte 19 Ağustos 2018 Pazar şu an bugün güncel dolar ve euro fiyatları.

Dolar kuru, Şu an 6,01 civarında seyrederken, Euro 6,88 civarlarında seyrediyor.

GÜNCEL ANLIK DÖVİZ KURLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

​Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dünyada trilyon dolarları yöneten yabancı yatırımcılarla Türk ekonomisine yönelik olarak telekonferansla bir araya geldi. Çin'den Avrupa'ya ABD'den İngiltere'ye 6 binin üzerinde yatırımcının katıldığı dev zirvede Albayrak, yabancı yatırımcılara 'tam güven' verdi. Albayrak, "Bu dalgalanmalardan daha güçlü çıkacağız. Türkiye, serbest piyasa yaklaşımından sapacak bir kriz döneminde değil. Güveni artırmak için her türlü adımı atacağız" ifadelerini kullandı.

BAKAN ALBAYRAK'TAN 'TÜRK BANKALARI GÜÇLÜ' MESAJI!

Citi, Deutsche Bank, DOME vs HSBC tarafından organize edilen ve Citi'nin Gelişen Ülkeler Baş Ekonomisti David Lubin tarafından modere edilen telekonferansta Bakan Albayrak, 20 dakikalık açılış konuşmasının ardından yatırımcıların sorularını yanıtladı. Bankacılık sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Albayrak "Türk bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü. Bankaların açık döviz pozisyonu yok. Bankacılık sektörüne destekten tereddüt etmeyiz. Şirketler kısa vadeli yükümlülükleri karşılayabilir" dedi. Bankalardan son dönemde büyük bir mevduat çıkışı yaşanmadığını belirten Bakan Albayrak, "Bankacılık sektörü mevcut volatiliteyi yönetebilecek kapasitede. Sektöre destek vermek için tereddüt etmeyeceğiz" diye konuştu.