Starbucks müşterileri artık Bakkt dijital cüzdan uygulaması aracılığıyla Bitcoin (BTC) ile kahve ödemesi yapabilecek.

Starbucks’tan kahve içenler artık Bitcoin’i ABD dolarına dönüştüren bir uygulama aracılığıyla kahvelerini kripto para birimiyle ödeyebilirler. Kahve devinin kripto para birimi ödeme uygulaması Bakkt ile pilot bir uygulama gerçekleştirdiğini zaten duyurmuştuk. Bu test uygulaması artık gerçek oluyor ve Starbucks bu hafta müşterilerin platform üzerinden kahve zincirinin uygulaması aracılığıyla Starbucks kartlarına Bitcoin ile yükleme yapılmasına izin verecek.

Bir ödeme platformu olan Bakkt uygulaması, tüketicilerin Bitcoin’i dönüştürmesine, puan kazanmasına, sık uçan yolcu millerini ve hediye kartlarını ABD dolarına dönüştürmesine ve daha sonra Starbucks uygulamasında yer alan Starbucks kartlarına yeniden yüklemelerine olanak tanıyor. Bu biraz uzun bir sipariş oluyor ancak tartışmalı bir şekilde Bitcoin ödemelerini daha erişilebilir hale getiriyor.

Bu arada Starbucks, Bitcoin’i doğrudan mağazalarda ödeme yöntemi olarak kabul etmiyor. Starbucks’ın küresel kart, ticaret ve ödemeden sorumlu Başkan Yardımcısı Karl Hebert yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Bakkt, müşterilerin dijital varlıklarının değerini ABD doları biçiminde ortaya çıkarmasına olanak tanıyan benzersiz ve güvenilir bir ödeme deneyimi geliştirmek için girdi ararken ekiplerimiz yakın bir şekilde onlarla çalıştı. Müşterilerin artık yükleme yapmak için Bakkt’ı kullanma fırsatına sahip olmasından heyecan duyuyoruz.”

Bitcoin ödemeleri giderek daha yaygın hale gelmeye devam ediyor. Bakkt, 500.000’den fazla kullanıcının deneme programına katıldığını söyledi. Starbucks, Bakkt’ın yeni dijital cüzdan sunumu için ilk ortaklık olsa da, geliştiricilere göre şirket, yakın gelecekte Best Buy, GolfNow, Choice Hotels ve finansal hizmetler şirketi Fiserv gibi ulusal şirketlerle de ortaklık kuracak.

Kaynak: Kripto Bizde