Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Tahsilat Genel  Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un  bakanlığa tanıdığı yetkiye istinaden, yıllık yüzde 22 olarak uygulanan tecil  faizi oranı, bugünden itibaren yıllık yüzde 19 olarak belirlendi. Yapılacak  müracaatlara dayanılarak tecil edilen amme alacaklarına bugünden itibaren yüzde  19 tecil faizi uygulanacak.

Tebliğin yayımından önceki müracaatlara dayanılarak tecil edilecek  amme alacaklarında, müracaat tarihlerinden tebliğin yayımı tarihine kadar (bu  tarih hariç) geçen süre için geçerli olan oranda, tebliğin yayımı tarihinden  itibaren de yıllık yüzde 19 tecil faizi geçerli olacak. Aynı şekilde, tebliğin yayımından önce tecil edilmiş ve tecil  şartlarına uygun olarak ödenen amme alacaklarının, tebliğin yayımından sonra  ödenmesi gereken taksit tutarlarına bugüne kadar geçen süre için geçerli  oranlarda, tebliğin yayımı tarihinden itibaren de yıllık yüzde 19 tecil faizi  uygulanacak.

Diğer taraftan, belirlenen tecil faizinin belirli yüzdesi esas  alınarak tecil edilen alacaklar için hesaplanan tecil faizi oranı da tebliğle  belirlenen oran ve uygulama esasları dikkate alınarak belirlenecek.